ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Οκτάι-Σουτζούογλου - Τα σενάρια για την «κυβέρνηση» και το υψηλό ποσοστό άκυρων ψήφων

Επικοινωνία Οκτάι-Σουτζούογλου - Τα σενάρια για την «κυβέρνηση» και το υψηλό ποσοστό άκυρων ψήφων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΚΕΕ και νικητή των «βουλευτικών εκλογών», Φαίζ Σουτζούογλου είχε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οκτάι ανέφερε στον κ. Σουτζούογλου ότι οι «εκλογές» διεξήχθησαν σε ένα υποδειγματικό δημοκρατικό περιβάλλον και πως η συνεργασία Τουρκίας – ψευδοκράτους θα συνεχιστεί σε κάθε τομέα.

Στο μεταξύ, μετά τον πρόεδρο του ΚΕΕ χθες, σήμερα και ο γγ του κόμματος, Ογουζχάν Χασίπογλου ανέφερε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να σχηματίσουν μια δικομματική «κυβέρνηση». Στο τραπέζι, είπε, βρίσκεται κάθε πιθανότητα και μοντέλο συνεργασίας για μια ισχυρή «διακυβέρνηση». Δεν είναι υποχρεωτικά σώνει καλά να είναι δικομματική, μπορεί να είναι και τρικομματική, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκαν 26 ενστάσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, και εν μέρει αποδεκτές έγιναν οι 3, οι οποίες και θα εξεταστούν. Για κάποια θέματα, συμπλήρωσε, ενστάσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και αύριο, Πέμπτη.

Η κ. Σιεφίκ ανακοίνωσε επίσης ότι οι άκυρες ψήφοι σε αυτές τις «εκλογές» έφτασαν τις 11.599 που αντιστοιχεί σε ποσοστό 9,9% των ψηφισάντων. Οι πολλές άκυρες ψήφοι εντοπίστηκαν στην περιοχή της Λευκωσίας, όπου διαμένει και η μεγαλύτερη μάζα των ψηφοφόρων. Από τις 36.960 άτομα που ψήφισαν στην «επαρχία» Λευκωσίας, οι 3.355 ήταν άκυρες.

Στην περιοχή της Λεύκας, από 4.414 ψηφοφόρους, οι 4.077 ψήφοι ήταν έγκυρες και μόνο 337 άκυρες ψήφοι.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι ο πιο νεαρός «βουλευτής» θα είναι ο «δήμαρχος» Γιαλλούσας, Εμράη Γιεσιλίρμακ που γεννήθηκε το 1987 και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία οι Ουνέλ Ουστέλ και Αλί Πιλλί που γεννήθηκαν και οι δύο το 1955. Και οι τρεις έχουν εκλεγεί με το ΚΕΕ.

Ο Γιεσιλίμαρκ ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί από την θέση του «δημάρχου» της κατεχόμενης Γιαλούσας την οποία καταλαμβάνει μια γυναίκα, η «αντιδήμαρχος», Μεράλ Σέρτσοϊ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top