ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Εισηγήθηκα να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε χώρους εστίασης» - Οι χαλαρώσεις που έρχονται - ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Εισηγήθηκα να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε χώρους εστίασης» - Οι χαλαρώσεις που έρχονται  - ΒΙΝΤΕΟ

Πρότεινε χαλαρώσεις τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για γενικά μέτρα που υπάρχουν, στην προηγούμενο σύσκεψη, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» το πρωί της Πέμπτης, ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι βασιζόμενοι σε χαλαρώσεις που έχουν γίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που παρόλο που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με την πανδημία, προχώρησαν σε άρση μέτρων.

«Εγώ ήμουν εκείνος που τοποθετήθηκα θετικά για χαλαρώσεις σε διάφορους χώρους, γιατί πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που μας προβλημάτισε λίγο, ήταν το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος ήταν κοντά στις 2.200, περίπου και αυτή την εβδομάδα είμαστε καθημερινά πάνω από τις 2.000. Υπάρχει μια τάση προς τα πάνω τις τελευταίες μέρες και είπαμε να περιμένουμε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για να παρθούν αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις χαλαρώσεις που μπορούν να παρθούν, ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε τις συναθροίσεις στα σπίτια σε 20 άτομα, να αυξήσουμε τα τραπέζια στους χώρους εστίασης και γιατί όχι και ο χορός σε μαγαζιά που θα μπαίνουν εμβολιασμένοι και σε τεστ 24 ωρών.

«Είχα εισηγηθεί να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε χώρους εστίασης για να μην υπάρχει πλέον διαχωρισμός στην κοινωνία», σημείωσε σε ερώτηση που του έγινε για χαλαρώσεις στους πολίτες που δεν έλαβαν καμία δόση εμβολίου.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top