ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Μαγειρεύουν» χαλαρώσεις οι ειδικοί – Ανεμβολίαστοι, εστίαση και συναθροίσεις στο τραπέζι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Μαγειρεύουν» χαλαρώσεις οι ειδικοί – Ανεμβολίαστοι, εστίαση και συναθροίσεις στο τραπέζι

Σε νέες χαλαρώσεις φαίνεται πως θα επικεντρωθεί η επόμενη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, μαζί με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας που είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Τρίτη 01 Φεβρουαρίου.


Οι χαλαρώσεις που εξετάζουν θα επικεντρωθούν στις συναθροίσεις στα σπίτια, που πιθανόν θα επιστρέψουν στα 20 άτομα αλλά και η αύξηση στα τραπέζια στους χώρους εστίασης.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα δούμε άρση του μέτρου που απαγορεύει στους ανεμβολίαστους πολίτες να μπαίνουν σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και άλλους ψυχαγωγικούς χώρους, με την προϋπόθεση ότι θα κατέχουν αρνητικό τεστ 24 ωρών.

Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χαττζηπαντέλας, «Οι επιδημιολόγοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι θα εξεταστεί χαλάρωση μέτρων στην επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής», σημειώνοντας πως ήδη έχουν συζητηθεί τις προηγούμενες μέρες μέτρα που αφορούν σε παιδιά 12-17 ετών, που δεν είναι εμβολιασμένα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με την επίδειξη rapid test ή SafePass.

Επίσης, είπε ότι στην επόμενη συνεδρία θα συζητηθεί αν πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό σε γάμους και βαπτίσεις, καθώς επίσης να εξετάσουν αν πρέπει να επιτραπεί ξανά ο χορός. «Αυτές οι πιθανές χαλαρώσεις», είπε, «θα εξαρτηθούν από τον αριθμό κρουσμάτων, αλλά και από τις νοσηλείες, βάσει των αναφορών του ΟΚΥπΥ».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι από σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τίθενται σε ισχύ οι πιο κάτω χαλαρώσεις:

  1. Η αντικατάσταση της εργαστηριακής εξέτασης PCR με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) κατά την 7η ημέρα όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο διαχείρισης στενών επαφών επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών και βάσει αυτού πρέπει να αυτοπεριοριστούν για 10 ημέρες.
    · Συνεπώς, αποδέσμευση νωρίτερα από τις 10 ημέρες μπορεί να γίνει και με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα την 7η ημέρα, από την επαφή ή αργότερα, με ίδια έξοδα.
    · Από την απόφαση για αντικατάσταση του PCR με Rapid test κατά την 7η ημέρα, εξαιρούνται οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε ιδιωτικά και κρατικά νοσηλευτήρια, γηροκομεία και κλειστές δομές..
  2. Όπως συστήνεται για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών η διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) μία φορά την εβδομάδα για την προσέλευση τους σε νηπιαγωγεία και προδημοτική.
    · Η εξέταση Rapid test θα παραχωρείται δωρεάν μέσω των σημείων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2,536 (ποσοστό θετικότητας: 2,37%) νέα  κρούσματα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top