ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ 94.783 κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Τουρκία καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ 94.783 κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε έξαρση το νέο πανδημικό κύμα στην Τουρκία – Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι το ανησυχητικό μέρος της πανδημίας έχει τελειώσει.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Τουρκία που κατέγραψε 94.783 νέα κρούσματα COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι τα χειρότερα της πανδημίας έχουν περάσει. Ειδικότερα, όπως είπε, η μετάλλαξη Omicron, που ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων, θα μειώσει τον αντίκτυπο της πανδημίας γιατί η νόσηση που προκαλεί είναι λιγότερο σοβαρή.

«Η αύξηση που βλέπουμε στους αριθμούς των κρουσμάτων δεν πρέπει να θεωρείται αποθαρρυντική. Ο ιός δεν έχει την παλιά του ισχύ. Το ανησυχητικό μέρος της πανδημίας έχει τελειώσει», έγραψε ο Κότζα στο Twitter.

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων από COVID-19 ανέρχεται σε 174. Στα τέλη Δεκεμβρίου, τα ημερήσια κρούσματα ήταν περίπου 20.000, πριν από την έξαρση των μολύνσεων λόγω της Omicron.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top