Συνάντηση Στιούαρτ με ΠτΔ και Τατάρ - Τι βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων

Συνάντηση Στιούαρτ με ΠτΔ και Τατάρ - Τι βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα έχει σήμερα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Ο κ. Στιούαρτ θα γίνει δεκτός στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ στις 1500 θα έχει συνάντηση στα κατεχόμενα με τον κ. Τατάρ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να είναι το πως η κάθε πλευρά βλέπει να εξελίσσεται η προσπάθεια για διευθέτηση του Κυπριακού, υπό το πρίσμα και των όσων αναφέρονται και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για άλλους έξι μήνες.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας τον περασμένο μήνα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την Αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είχε πει πως στο επίκεντρο της Αποστολής τώρα είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των δυο κοινοτήτων και στη συνέχεια, η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για την οικοδόμηση της ειρήνης στο νησί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρωτίστως σημαντικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γεγονός ότι διαβιβάστηκαν στον Πρόεδρο της Τουρκίας οι κοινές θέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυπριακής Δημοκρατίας πως, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, πρέπει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Υπέδειξε ότι μία εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE