ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ρεκόρ νοσηλειών στο Μακάρειο - Η μετάλλαξη Όμικρον «γονάτισε» τα παιδιά από 4 μηνών μέχρι και 14 ετών

Ρεκόρ νοσηλειών στο Μακάρειο - Η μετάλλαξη Όμικρον «γονάτισε» τα παιδιά από 4 μηνών μέχρι και 14 ετών

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο μίλησε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γιατρού τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία μικρή αλλά σταθερή αυξητική τάση στις νοσηλείες. Χθές νοσηλεύονταν 14 παιδιά με κορωνοϊό στο σύνολο που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών μέχρι σήμερα, ορισμένα από αυτά έλαβαν εξιτήριο ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν άλλες εισαγωγές με αποτέλεσμα σήμερα Τρίτη 1η Φεβρουαρίου να νοσηλεύονται 12 παιδιά με κορωνοϊό, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των παιδιών που νοσηλεύονται στους παιδιατρικούς θαλάμους.

Αυτό δείχνει πως είναι η κυρίαρχη λοίμωξη αυτή τη στιγμή και ο κύριος λόγος που εισάγονται τα παιδιά στο νοσοκομείο και όπως έχει παρατηρηθεί νοσηλεύονται και μεγαλύτερα παιδιά κυρίως για υποκείμενα νοσήματα.
Το κυρίαρχο σύμπτωμα είναι ο πυρετός και ιδιαίτερα σε βρέφη και νεογνά πρέπει όπωσδηποτε να γίνονται εισαγωγές λόγω ανωριμότητας του οργανισμού. Τα μεγαλύτερα παιδιά παρουσιάζουν επίμονο υψηλό πυρετό ανορεξία, αδιαθεσία, αφυδάτωση, γαστρεντερικές διαταραχές, αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι νοσηλειών.

Όπως ανάφερε ο Δρ. Ηλία φαίνεται ότι η κύρια μετάλλαξη είναι η Όμικρον, η οποία οδηγεί τα παιδιά τη δεδομένη στιγμή στο νοσοκομείο και συνήθως δεν έχουμε λοίμωξη του κατώτατου αναπνευστικού κυρίως είναι ο υψηλός πυρετός. 

Μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της Παιδιατρικής αναφέρθηκε και σε δύο περιστατικά με το σύνδρομο MIS-C, όπου νοσηλεύονται τις τελευταίες ημέρες και πρόκειται για μία σοβαρή κατάσταση καθώς το ένα παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για λίγες ημέρες. 

Αναμένεται ότι θα νοσηλευτούν και άλλα παιδιά με το σύνδρομο καθώς θεωρείται μια επιπλοκή του κορωνοϊού και οι γονείς θα πρέπει να το αναγνωρίσουν έγκαιρα γιατί είναι καθοριστικό. Ο Δρ. Ηλία εξήγησε με λεπτομέρειες τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιαστούν και θα πρέπει να μεταφερθεί το παιδί στο Νοσοκομείο. 

Πολύ σημαντική είναι η τοποθέτηση του γιατρού ότι κανένα από τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν δεν ήταν εμβολιασμένο. 

 Δείτε εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top