Δρ. Καραγιάννης: Θολό το τοπίο για χαλαρώσεις – Η Όμικρον 2 ίσως να «κρύβεται» πίσω από την αύξηση κρουσμάτων

Δρ. Καραγιάννης: Θολό το τοπίο για χαλαρώσεις – Η Όμικρον 2 ίσως να «κρύβεται» πίσω από την αύξηση κρουσμάτων

Ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μίλησε στον ANT1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» για τη συνάντηση Υπουργού και επιδημιολόγων η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (01/02) αλλά και την υποπαραλλαγή Όμικρον.

«Έκανα εισηγήσεις αλλά τώρα έχω και εγώ δεύτερες σκέψεις λόγω της μη βελτίωσης της κατάστασης», είπε συγκεκριμένα.

«Υπάρχει ανησυχία με την αύξηση των κρουσμάτων διότι από τα 2200 κρούσματα κατά μέσο όρο που είχαμε πριν 2 εβδομάδες, ανεβήκαμε στα 2500 και χθες είχαμε 3395», πρόσθεσε.

«Οι νοσηλευόμενοι μειώνονται αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα σε κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να βλέπουμε άνοδο»

Όσο αφορά την Όμικρον 2 ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας επισήμανε ότι είναι πιο μεταδοτική και από την Όμικρον.

«Ίσως αυτή η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας να οφείλεται στη συγκεκριμένη υποπαραλλαγή», τόνισε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE