ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ηλεκτρονικό σεμινάριο για νοσηλευτές που εργάζονται σε ΜΕΘ

Νέο ηλεκτρονικό σεμινάριο για νοσηλευτές που εργάζονται σε ΜΕΘ

Τη δημιουργία νέου ηλεκτρονικού σεμιναρίου για νοσηλευτές που εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανακοίνωσε η 4η διακρατική συνάντηση έργου του έργου ERASMUS+ «Βελτίωση εργασιακού περιβάλλοντος για νοσηλευτές Μονάδων Εντατικής Φροντίδας (ΜΕΘ)» - HWE4CCN. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στις 25-26 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), οικοδεσπότης της συνάντησης ήταν το Universitat Internacional de Catalunya, το οποίο εκπροσωπείτο από τη Δρα Mireia Laurado Serra και τη συνάδελφό της Estelle. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διευθύνεται από τον ΠΑΣΥΝΜ.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η Επιστημονική Υπεύθυνη και συντονίστρια του έργου Δρ Ευανθία Γεωργίου με συνεργάτη τη Δρα Μαρία Χατζημπαλάση (Nurses and Midwives Association-CYNMA, Κύπρος), Anca Sanda (Media Partners, Ρουμανία), Dr Adriano Friganović i Jelena Slijepčević (CNSARICT, Κροατία). Η συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά και συμμετείχαν επίσης ακόλουθοι εταίροι: Madalina Cotiu (Media Partners, Ρουμανία), Aleksandra Gutysz-Wojnicka, Beata Penar-Zadarko (PTPAiIO, Πολωνία) και Cristina Alfonso από το UIC της Βαρκελώνης.

Κατά την επίσημη έναρξη της συνάντησης απηύθυνε χαιρετισμό η επιστημονική υπεύθυνη και συντονίστρια του έργου, Δρ Ευανθία Γεωργίου, η οποία ευχαρίστησε όλους τους εταίρους που συνέβαλαν στη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας και στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Οι συμμετέχοντες εταίροι είχαν την ευκαιρία να δώσουν τα σχόλια και την επισκόπηση όλων των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια μιας 15λεπτης παρουσίασης.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, η Δρ Γεωργίου παρουσίασε τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του Έργου, τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές. Κατά τη διήμερη συνάντηση συζητήθηκαν η βιωσιμότητα και η διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου – (διαδικτυακή πλατφόρμα), καθώς επίσης και η συγγραφή 2 επιστημονικών άρθρων σχετικά με τα Υγιή Περιβάλλοντα Εργασίας για Νοσηλευτές ΜΕΘ.

Ανακοινώνεται ότι έχει δημιουργηθεί το πρώτο ανοιχτό και πολύγλωσσο μικτό (διαδικτυακό και διά ζώσης) εκπαιδευτικό σεμινάριο για νοσηλευτές που ασχολούνται με την Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Ανάπτυξη (ΣΕΑ) των νοσηλευτών ΜΕΘ αλλά και για όλους τους νοσηλευτές που εργάζονται σε ΜΕΘ για την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σχετικά με το Υγιές Εργασιακό τους Περιβάλλον (HWE).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο ως πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και περιλαμβάνει Διαδικτυακή εκπαίδευση στο Υγιές Εργασιακό Περιβάλλον (HWE) για νοσηλευτές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μεθόδους, εργαλεία και υποστηρικτικό υλικό για τους εκπαιδευτές που συμμετέχουν στη ΣΕΑ των νοσηλευτών ΜΕΘ για το σχεδιασμό προγραμμάτων εκπαίδευσης και Σχέδια μαθημάτων για τις έξι διαστάσεις του HWE.

Η πλατφόρμα e-learning, καταλήγει το δελτίο Τύπου, είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες (Αγγλικά, Κροατικά, Ελληνικά, Πολωνικά, Ρουμανικά και Ισπανικά) ως Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πηγή με δωρεάν πρόσβαση, χρήση και επαναχρησιμοποίηση από κάθε ενδιαφερόμενο στη διεύθυνση
https://sites.google.com/view/hwe4ccn/home.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top