Επίσημη έναρξη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αύριο 3/2 -  Στο Σινικό Τοίχος η φλόγα

Επίσημη έναρξη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αύριο 3/2 -  Στο Σινικό Τοίχος η φλόγα

Με την Τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί αύριο 3/2, αρχίζουν και επίσημα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, οι οποίοι διεξάγονται στη σκιά της Πανδημίας καθώς και των εντάσεων σε διπλωματικό επίπεδο.

Τα πρώτα αγωνίσματα του κέρλινγκ, άρχισαν το βράδυ της Τετάρτης 2/2 και συνεχίζονται με την πρεμιέρα του τουρνουά χόκεϊ επί πάγου γυναικών και τα προκριματικά στο σκι.

Σήμερα, η Ολυμπιακή Φλόγα βρίσκεται στο Σινικό Τείχος, με τον διάσημο ηθοποιό του Κουνγκ Φου Τζάκι Τσαν, να βρίσκεται ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας χθες αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης στην Ινδία, όταν ο Τύπος αποκάλυψε ότι ένας από τους λαμπαδηδρόμους ήταν ένας Κινέζος στρατιώτης, ο οποίος το 2020 συμμετείχε σε αψιμαχία με τον ινδικό στρατό στα Ιμαλάια.

Πάντως, η Κίνα, σε απάντηση του μποϊκοτάζ πολλών δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, καταγγέλλουν την ανάμειξη του αθλητισμού και της πολιτικής. Οι χώρες που έχουν προβεί στο μποϊκοτάζ, έχουν μεν στείλει πολλούς αθλητές στο Πεκίνο αλλά χωρίς επίσημη αντιπροσωπεία.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα υποδεχθούν 92 αποστολές και 2.892 αθλητές. Εξαιτίας της Πανδημίας, όλες οι αποστολές περιορίζονται σε μια «φούσκα υγείας», που περιλαμβάνει αγωνιστικούς χώρους, ξενοδοχεία και κέντρα Τύπου. Δεν επιτρέπεται καμία επαφή με τον γενικό πληθυσμό εκτός της «φούσκας». Οι συμμετέχοντες ελέγχονται καθημερινά, ενώ μέχρι και σήμερα, έχουν εντοπισθεί σχεδόν 300 θετικά κρούσματα.

Στο μεταξύ, η Κίνα δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, έναν κατάλογο με 20 παγκόσμιους ηγέτες που θα παρευρεθούν στους Αγώνες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE