ΔΙΕΘΝΗ

O Γερμανός Καγκελάριος ταξιδεύει σε ΗΠΑ και Ρωσία για την κρίση στην Ουκρανία

O Γερμανός Καγκελάριος ταξιδεύει σε ΗΠΑ και Ρωσία για την κρίση στην Ουκρανία

Ο Γερμανός Καγκελάριος δήλωσε ότι θα ταξιδέψει «σύντομα» στη Μόσχα για συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν. «Τώρα θα πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα συνομιλήσω σύντομα και στη Μόσχα για τα ζητήματα που είναι σημαντικά εκεί» είπε, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή.

«Αυτό έχει προγραμματιστεί και θα γίνει σύντομα», πρόσθεσε ο Καγκελάριος, χωρίς όμως να αναφέρει ακριβή ημερομηνία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα καλωσορίσει στις 7 Φεβρουαρίου τον Σολτς στον Λευκό Οίκο. Είναι σημαντικό να προετοιμαστεί και με τους Eυρωπαίους εταίρους μια συντονισμένη πολιτική, τόνισε ο Καγκελάριος. «Σχεδόν κανένα άλλο ζήτημα δεν μας απασχολεί περισσότερο».

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών και στρατευμάτων έχει αναπτυχθεί στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Είναι όλα όσα θα αποτελούσαν προϋπόθεση για μια τέτοια στρατιωτική ενέργεια», είπε ο Καγκελάριος όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος στην Ευρώπη.

Ο Όλαφ Σολτς κατηγορείται ότι στην κρίση της Ουκρανίας ενεργεί πολύ συγκρατημένα. Ο Καγκελάριος δεν θέλησε να αναφερθεί στην τηλεοπτική του εμφάνιση για το πότε συνομίλησε για τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τον Πούτιν: «Φυσικά και μίλησα με το Ρώσο Πρόεδρο». Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, υπήρξε μόνο ένα τηλεφώνημα από την ανάληψη των καθηκόντων του Καγκελαρίου, και μάλιστα στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Γερμανός Καγκελάριος απέρριψε την κατηγορία ότι αψηφά τους εταίρους της χώρας. «Βρισκόμαστε σε στενό συντονισμό», είπε.

Σε σχέση με την πολιτική της Ρωσίας, ο Σολτς δήλωσε πως το κόμμα του –οι Σοσιαλδημοκράτες- ακολουθούν ενιαία γραμμή. «Το SPD είναι ενωμένο και υποστηρίζει την πολιτική που ακολουθεί ο Καγκελάριος - και αυτό είναι πολύ σαφές. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας δεν θα γίνει αποδεκτή και θα έχει υψηλό κόστος». Ταυτόχρονα, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για συνομιλίες που θα επιτρέψουν μια ειρηνική λύση.

«Πολλοί πολίτες αυτής της χώρας φοβούνται ότι μπορεί να προκύψει η κατάσταση για την οποία με ρωτήσατε, δηλαδή ένας πόλεμος στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Όλαφ Σολτς. «Είναι κοινό μας καθήκον να φροντίσουμε με αυτή τη διπλή στρατηγική να μη συμβεί κάτι τέτοιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top