ΔΙΕΘΝΗ

Οικουμενικός Πατριάχης: Αγωνιζόμαστε για επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

Οικουμενικός Πατριάχης: Αγωνιζόμαστε για επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

“Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης”, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του κατά την εορτή της ίδρυσης της Σχολής σήμερα 6/2.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε “προσευχόμαστε συνεχώς να ανοίξουν οι πύλες της σχολής και να χτυπήσει το κουδούνι της”. “Τίποτα δεν ευδοκιμεί στην Εκκλησία εάν δεν έχει σταθερά θεολογικά θεμέλια”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δέρκων και Πρόεδρος της εφορίας της Ιεράς μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, που στεγάζεται και η Θεολογική Σχολή δήλωσε ότι είναι “άδικο το κλείσιμο της σχολής”.

“Οι αρχές αυτής της χώρας ανέστειλαν τη λειτουργία της και μάλιστα όταν το πολίτευμα αυτής της χώρας θεωρείται ότι είναι δημοκρατικό. Είναι άξιο απορίας που η σχολή έχει λειτουργήσει σε καθεστώτα αυταρχικά και μοναρχικά και να μην μπορεί να λειτουργήσει εις δημοκρατικά”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Δέρκων, λέγοντας ότι “50 χρόνια προσπαθεί ο Πατριάρχης αλλά δεν έχει αποδώσει καρπούς ο αγώνας του”.

Μίλησε ακόμη για “50 χρόνια εμπαιγμών από τους αρμόδιους της χώρας αυτής για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος”, προσθέτοντας ότι “50 χρόνια δοκιμάζουν την υπομονή μας και την καρτερικότητά μας”.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top