«Ο κορωνοϊός οπισθοχωρεί» - Μήνυμα αισιοδοξίας από την Ιταλία

«Ο κορωνοϊός οπισθοχωρεί» - Μήνυμα αισιοδοξίας από την Ιταλία

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας:

«Στη χώρα μας, ο κορονοϊός άρχισε οπισθοχωρεί. Τα νοσοκομεία πρέπει να επιστρέψουν, σταδιακά, σε φάση κανονικότητας», δήλωσε ο Φιλιουόλο. Παράλληλα, τόνισε ότι «το 88,3% των πολιτών άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις κατά του ιού, και 35 εκατομμύρια κατοίκων -σε σύνολο 60- έχουν κάνει και την τρίτη».

Σύμφωνα με τον Ιταλό ειδικό επίτροπο για την αντιμετώπιση της πανδημίας «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ο εμβολιασμός με δυο δόσεις αγγίζει σχεδόν το 90%, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά, τα οποία δεν ξεπερνούν, ακόμη ,το 35%».«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση, αλλά ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και πρέπει, σίγουρα, να παραμείνουμε σε επιφυλακή», δήλωσε στην La Repubblica ο στρατηγός Φιλιουόλο.

Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι «προς το παρόν, στην Ιταλία δεν έχει προγραμματισθεί η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της covid 19».

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι, όπου βρίσκονται για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.