ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ σκέφτεται να ενισχύσει τους συμμάχους του εάν τα ρωσικά στρατεύματα παραμείνουν στη Λευκορωσία

Το ΝΑΤΟ σκέφτεται να ενισχύσει τους συμμάχους του εάν τα ρωσικά στρατεύματα παραμείνουν στη Λευκορωσία

Το NATO θα επιδιώκει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία του στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία σε περίπτωση που η Ρωσία διατηρήσει τα στρατεύματά της στη Λευκορωσία, έπειτα από μια προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση, ανέφερε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει 30.000 στρατεύματα στα βόρεια της Ουκρανίας για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αυτό το μήνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία σε πέραν των 100 χιλιάδων.

Οι ΗΠΑ απέστειλαν 3.000 στρατεύματα στη Ρουμανία και στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Γερμανία σκέφτεται να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Λιθουανία. Είναι πιθανές και άλλες αποστολές στρατευμάτων από ΝΑΤΟικές συμμαχικές χώρες, δήλωσε ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, επικεφαλής του ανώτατου στρατηγικού σώματος του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Βίλνιους, ο Bauer ανέφερε πως μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο μέλλον σε ό,τι αφορά τα στρατεύματα της Συμμαχίας ως αποτέλεσμα των εξελίξεων, σημειώνοντας πως αυτό εξαρτάται πάρα πολύ από το εάν τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Λευκορωσία παραμείνουν εκεί.

«Εάν κοιτάξετε την ανάπτυξη των δυνάμεων, η Ρωσία μπορεί να είναι κατ' ακρίβειαν ικανή να έχει επαρκείς δυνάμεις για μια σοβαρή εισβολή μέχρι το τέλος του μήνα», είπε ο Bauer.

«Εάν θα το πράξουν αυτό, εάν έχουν την πραγματική πρόθεση ή όχι δεν γνωρίζουμε», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top