ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ : Ανέφερε πως η νέα Στεγαστική Πολιτική θα είναι «άκρως αναβαθμισμένη» - ΒΙΝΤΕΟ

ΥΠΕΣ : Ανέφερε πως η νέα Στεγαστική Πολιτική θα είναι «άκρως αναβαθμισμένη» - ΒΙΝΤΕΟ

Με στόχο την αναζωογόνηση της υπαίθρου, επισκέφθηκε σήμερα την Αυδήμου, της επαρχίας Λεμεσού, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σημειώνοντας ότι η Στεγαστική Πολιτική για το 2022 θα ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες και θα είναι «άκρως αναβαθμισμένη».

Όπως αναφέρεται ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Κώστα Κωνσταντίνου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και συναντήθηκε με το κοινοτικό συμβούλιο, ενώ επιθεώρησε τουρκοκυπριακές οικίες και υποστατικά.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νουρής είπε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναζωογόνηση της υπαίθρου, ενώ αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Αυδήμου είπε πως το Υπουργείο «έχει όλη την καλή διάθεση και πρόθεση, αφού αξιολογήσει ανάλογες περιπτώσεις, όπως τη συγκεκριμένη, όπου απαιτείται ολιστική παρέμβαση, να βοηθήσει».

«Άλλωστε το έχουμε αποδείξει ξεκάθαρα με τα γενναιόδωρα Στεγαστικά Σχέδια, τα οποία έχουμε», ανάφερε και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να βοηθήσουμε τις κοινότητες, όπως είναι η Αυδήμου, για να αναβιώσουν».

Σημείωσε δε πως, πέραν της καταγραφής των υποστατικών, πρέπει να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας και ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί, σε συνεργασία με το κοινοτικό συμβούλιο, η χρησιμότητα πολλών από αυτά τα υποστατικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα υποστατικά αφορούν σε τουρκοκυπριακές περιουσίες, ανάφερε επίσης πως θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί η πολιτική και πως θα μελετηθεί η πιθανότητα μιας ολιστικής παρέμβασης στο χωριό, αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καλύτερο και πιο ελκυστικό, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να επιλέγουν αυτό το χωριό αλλά και άλλα, για μόνιμη ιδιοκατοίκηση.

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ο Υπουργός σημείωσε πως υπάρχει η βούληση, η οποία εκφράζεται και μέσα από τη Στεγαστική Πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, τονίζοντας ότι η Στεγαστική Πολιτική για το 2022 θα ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες, χαρακτηρίζοντας την ως «άκρως αναβαθμισμένη».

Ο Νίκος Νουρής σημείωσε ότι, όπως ήταν και οι εξαγγελίες, με την ολοκλήρωση των Σχεδίων της περασμένης χρονιάς, έχει γίνει αξιολόγηση και έχουν εντοπιστεί σημεία που χρήζουν βελτίωσης και υπέδειξε ότι «θα υπάρξει βελτίωση και μάλιστα θεωρώ πολύ γενναιόδωρη».

Επανέλαβε ακόμη πως «η σημερινή παρουσία μας εδώ, εντάσσεται κάτω από το πρίσμα της γενικότερης στεγαστικής πολιτικής» και ανάφερε πως το συγκεκριμένο χωριό έχει επιλεγεί για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Σχεδιασμός υπάρχει, αποδεικνύεται περίτρανα και δεν είμαστε τυχαία εδώ», τόνισε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι «έχει ήδη γίνει η αποτύπωση και από ‘κει και έπειτα, θα προχωρήσει η υλοποίηση σε συνεργασία και με την Τοπική Αρχή».

Είπε, επίσης, πως δεν θα γίνουν βιαστικά βήματα και δεν πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις, αλλά για παρεμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης και ότι «ο σκοπός μας ακριβώς είναι να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου».

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως «δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της υπαίθρου μας, ούτε τους επόμενους έξι μήνες, ούτε στα επόμενα πέντε χρόνια. Η αποψίλωση της κυπριακής υπαίθρου έγινε τις τελευταίες δεκαετίες, άρα χρειάζεται υπομονή και σχεδιασμός».

«Η Κυβέρνηση απόδειξε περίτρανα ότι έχει σχεδιασμό», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top