ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο 9/2 αναμένεται η υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου - Πωλητές έχουν ήδη στήσει τους πάγκους τους

Αύριο 9/2 αναμένεται η υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου - Πωλητές έχουν ήδη στήσει τους πάγκους τους

Τριακόσια εβδομήντα πέντε χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού υπολείπονται για την υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου και αναμένεται αύριο προς το μεσημέρι να υπερχειλίσει, σύμφωνα με τον Χάρη Κασιουλή, Επαρχιακό Μηχανικό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Πάφου.

Μάλιστα πωλητές διάφορων προϊόντων όπως λουκουμάδες και "μαλλί της γριάς" έχουν ήδη στήσει τους πάγκους τους και αναμένουν τους επισκέπτες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κασιουλής ανέφερε πως η εισροή το τελευταίο 24ωρο στον υδατοφράκτη του Ασπρόκρεμμου, ανήλθε στις 400 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού με την αποθηκευμένη ποσότητα νερού να είναι αυτή τη στιγμή κοντά στα 52 εκατ. κυβικά μέτρα.

Ανέφερε, ακόμα, πως για την υπερχείλιση του φράγματος του Ασπρόκρεμμου, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα σε χωρητικότητα στην Κύπρο, υπολείπονται 375 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Εκτιμούμε, είπε, “πως κάποια στιγμή αύριο προς το μεσημέρι, αν δεν σημειωθούν άλλες βροχοπτώσεις να έχουμε την υπερχείλιση”.

Ο κ. Κασιουλής ανέφερε πως στην Επαρχία Πάφου ήδη έχει υπερχειλίσει το φράγμα του Πωμού συνολικής χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού καθώς και το φράγμα Αργάκας χωρητικότητας 990 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

Επεσήμανε επίσης πως πολύ κοντά στην υπερχείλιση είναι πολύ μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας, αφού η πληρότητα του είναι κοντά στο 78%. Το συγκεκριμένο φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού και απέχει μόλις δυόμισι χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Η χωρητικότητα του αγγίζει λίγο παραπάνω από τα εξήντα ένα κυβικά μέτρα νερού.

Ευελπιστούμε, είπε ο κ. Κασιουλής, σε έναν επίσης βροχερό Φεβρουάριο έτσι ώστε να έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε την υπερχείλιση και του υδατοφράκτη της Καναβιού.

Σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουμε υπερβεί τα αποθέματα, σημείωσε. Η προσπάθεια όλων μας, είπε, “είναι να διαχειριζόμαστε τις ποσότητες οι οποίες τις βρόχινες περιόδους έχουμε τη χαρά να αποθηκεύουμε στα φράγματα μας”, έτσι ώστε, πρόσθεσε, “να μπορούμε τις άνομβρες χρονιές, οι οποίες θα έρθουν δυστυχώς, να διαχειριστούμε ποσότητες για να μπορούμε να παρέχουμε ποσότητες νερού και για ύδρευση και για άρδευση με τον πιο ορθολογιστικό τρόπο”.

Σημειώνεται πως η τεχνητή Λίμνη Ασπρόκρεμμου εμπλουτίζεται με διάφορα είδη ψαριών και επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top