Ερσίν Τατάρ: Δίνει σήμερα 8/2 εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης»

Ερσίν Τατάρ: Δίνει σήμερα 8/2 εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης»

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ αναμένεται σήμερα, Τρίτη 8/2 να δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Φαΐζ Σουτζούογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνάντηση Τατάρ-Σουτζούογλου ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί.

Η «κυβέρνηση» παραιτήθηκε δια του κ. Σουτζούογλου χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού ο Τ/κ ηγέτης νοσεί με κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε μετά την ορκωμοσία της νέας «βουλής», ο κ. Σουτζούογλου είπε ότι μετά την «εντολή σχηματισμού» θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων σημειώνοντας ότι στόχος είναι ο σχηματισμός μιας «δυνατής κυβέρνησης» για μια οικονομική και πολιτική σταθερότητα.

Είπε ακόμα ότι οι επαφές μέχρι τώρα με διάφορα κόμματα δεν απέδωσαν καρπούς για διαμόρφωση σχήματος «κυβέρνησης» σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε κάτι θετικό ούτε κάτι αρνητικό».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και δεύτερος και τρίτος γύρος επαφών με κόμματα, ενώ αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συνεργασία με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα είπε ότι είναι μια εναλλακτική μορφή σχηματισμού «κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE