Κρήτη: Νέος σεισμός «ταρακούνησε» ξανά το Αρκαλοχώρι - 3,6 Ρίχτερ

Κρήτη: Νέος σεισμός «ταρακούνησε» ξανά το Αρκαλοχώρι - 3,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της Κλίμακας Ριχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο πέντε χιλιομέτρων, νότια του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος ήταν στα πέντε χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση, επίσης στα 3,6 Ρίχτερ, 21 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, με εστιακό βάθος οκτώ χιλιομέτρων.

Δείτε χάρτη

seismostora-kritiseismos-seismosarkaloxori

 seismostora-kritiseismos-seismosarkaloxori

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE