ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις Τ/κ πολιτικών για τη δολοφονία Φάλγιαλι: «Ήταν ένα αξιόλογο πρόσωπο»

Αντιδράσεις Τ/κ πολιτικών για τη δολοφονία Φάλγιαλι: «Ήταν ένα αξιόλογο πρόσωπο»

Την λύπη του για την δολοφονία του Τ/κ επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι και του οδηγού του, εξέφρασε σήμερα ο ηγέτης των Τ/κ και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον κατοχικό στρατό και την «αστυνομία» για το συμβάν. Ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε τον Φάλγιαλι ως «ένα αξιόλογο πρόσωπο» και μεταβίβασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

Ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι την παρούσα στιγμή η μεγαλύτερή του επιθυμία είναι ο εντοπισμός των δραστών. Επίσης, πρόσθεσε ότι το συμβάν προκάλεσε θλίψη στην κοινότητά του.

Στα πλαίσια των δηλώσεών του, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι την στιγμή της δολοφονίας, χθες το βράδυ, στην θάλασσα επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και υπήρχε παρουσία του «λιμενικού». Για αυτόν τον λόγο, αποκλείεται το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης των δραστών από τα κατεχόμενα δια μέσου της θαλάσσης.

Για την δολοφονία του Φάλγιαλι, τοποθετήθηκε και ο «πρωθυπουργός» Φαίζ Σουτζούογλου λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» θα παρακολουθήσει από κοντά τις έρευνες.

Ο κ. Σουτζούογλου επικοινώνησε με τον αρχηγό της «αστυνομίας» και ενημερώθηκε για την έρευνα που διεξάγεται στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό», το πρωί της Τετάρτης, η «αστυνομία» εντόπισε κάλυκες και σφαίρες στο σημείο της δολοφονίας. Επίσης, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες της «αστυνομίας» και ότι δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή δια μέσου της θαλάσσης.

Ο «πρωθυπουργός» μεταβίβασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Φάλγιαλι και εξέφρασε την λύπη του για την δολοφονία.

Την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του Φάλγιαλι ζητούν όλοι οι Τ/κ πολιτικοί στις αντιδράσεις τους. Ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ αναφέρθηκε στη σημασία του εντοπισμού των δραστών. Παρόμοιο υπήρξε και το μήνυμα του στελέχους του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Οζντεμίρ Μπέροβα.

Ο πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι η "αστυνομία" θα πρέπει να διερευνήσει και τις "διεθνείς διαστάσεις" αυτής της δολοφονίας. Το αίσθημα της ασφάλειας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουράν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», η «αστυνομία» ενημέρωσε το «δικαστήριο» που ανέλαβε την «εκδίκαση» της υπόθεσης Φάλγιαλι σχετικά με τις πρώτες πληροφορίες και ενδείξεις που αφορούν την δολοφονία.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα, ο «επιθεωρητής» Μουράτ Μπαϊράμ κατέθεσε στο «δικαστήριο» ότι στην δολοφονία χρησιμοποιήθηκε μακρύκαννο όπλο και ότι στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκαν κάλυκες. Ο κ. Μπαϊράμ πρόσθεσε ότι έχει τεθεί «υπό κράτηση» ένα άτομο που εντοπίστηκε την ώρα της δολοφονίας στην περιοχή με ένα ενοικιαζόμενο όχημα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κηδεία του Φάλγιαλι είναι προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top