ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βωνιάτης: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας στην Κύπρο και πότε θα ξεκινήσουν οι χαλαρώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Βωνιάτης: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας στην Κύπρο και πότε θα ξεκινήσουν οι χαλαρώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Ενω μια μια χώρα ξεκίνησαν τις χαλαρώσεις , η Κύπρος παραμένει με περιορισμούς και μέτρα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο Επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης μιλώντας στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα" εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν χαλαρώνει ακόμα η Κύπρος αλλά και πότε θα είναι σε θέση να αποφασίσουν χαλαρώσεις ή άρση περιορισμών.

«Προς το παρόν δεν κάνουμε αυτό που κάνουν οι άλλες χώρες, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, είμαστε αρκετά προσεκτικοί και αυτό έχει σχέση με τις νοσηλείες, παρόλο που χθες βράδυ είδα με ικανοποίηση ότι μετά από πάρα πολύ καιρό έχουν πέσει έστω και οριακά κάτω από 200. Αυτό είναι σημαντικό να το δούμε να πέφτει κι άλλο και αν τα πράγματα προχωρούν έτσι τότε θα πρέπει και εμείς να σκεφτούμε ότι πλέον, εφόσον οι νοσηλείες και ιδιαίτερα οι βαριές νοσηλείες είναι αρκετά μειωμένες και δεν αποτελούν πρόβλημα στο να έχουμε θανάτους…γιατί αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να έχουμε ένα σημαντικό αριθμό θανάτων… Τότε πιστεύω θα έχουμε και εμείς τη σκέψη να προχωρήσουμε σε χαλάρωση»

Στη συνέχεια αναφέθηκε στις βαριές νοσηλείες : «Οι νοσηλείες που έχουμε, οι βαριές, είναι σε υπερήλικες από ότι μας πληροφορεί ο ΟΚΥπΥ, αφορούν άτομα άνω των 80 σχεδόν και άτομα που είναι ανεμβολίαστα. Όχι κατά ανάγκη από τις κλειστές δομές, οι περισσότεροι είναι από την κοινωνία, τα σπίτια τους. Σίγουρα έχουμε κάνει μεγάλα βήματα όσο αφορά τους εμβολιασμούς. Πρέπει να συνεχίσουμε κι άλλους εμβολιασμούς γιατί αυτό μας έφερε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα, ούτε αυτό που κάνουμε σήμερα δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με 2500-3000 κρούσματα ημερησίως, εάν δεν είχαμε ψηλή εμβολιαστική κάλυψη, η οποία πρόλαβε οποιεσδήποτε πολλαπλάσιες βαριές νοσήσεις» 

Πως σχολίασε τις χαλαρώσεις σε άλλες χώρες; Ο κ.Βωνιάτης ανέφερε: «Αυτό που βλέπουμε ότι η Βρετανία είναι χαλαρή εντελώς και στην ουσία όμως, βλέπεται ότι υπάρχει μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων κατά 40% και θα ήθελα εδώ να κάνω μια διευκρίνιση. Εμείς σε σχέση με τη Βρετανία σε σχέση με την πανδημία μπορεί να είμαστε πίσω 2-3 εβδομάδες συγκριτικά. Καθώς στη Μεγάλη Βρετανία επικράτησε από τις πρώτες χώρες η Όμικρον, επομένως για αυτό υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση και στην Κύπρο. Και λέω ότι αν συνεχίσουμε να δούμε μείωση στο δίκτυ νοσηλειών τότε πιστεύω ότι σύντομα θα παρθεί και εδώ η απόφαση, ότι η πανδημία τέλος»

Τέλος κατέληξε αναφεροντας οτι «πρέπει να ειμαστε αρκετά προσεχτικοι», ενώ στη συνέχεια ανέφερε «Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση τότε θα μπορέσουμε προχωρήσουμε, αυτό ίσως για την Κύπρο να πάρει κανένα ακόμα μήνα»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top