ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορόσημο η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ην. Βασιλείου στην Κύπρο

Ορόσημο η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ην. Βασιλείου στην Κύπρο

Ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle, φθάνει στην Κύπρο τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 για την πραγματοποίηση τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων στην Κύπρο, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Sir Lindsay Hoyle θα συνοδεύουν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Επιτροπής. Η Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Βρετανού ομολόγου της.

Ο Βρετανός αξιωματούχος θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σε ειδική συνεδρία του Σώματος, την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 στις 4.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Θα συμμετάσχει επίσης μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φοιτήτριες και φοιτητές πανεπιστημίων, με θέμα «Κοινοβούλια και Δημοκρατία: Κοινοβουλευτική διαφάνεια στην πράξη».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Sir Lindsay Hoyle θα επισκεφθεί, μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής, την εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Θα επισκεφθεί επίσης το βρετανικό απόσπασμα της UNFICYP καθώς και την περιοχή των βάσεων Επισκοπής και Ακρωτηρίου.

Τον Sir Lindsay Hoyle θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top