Κρίσιμη σύσκεψη Χατζηπαντέλα-επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις - Πώς θα έρθει το σταδιακό «unlock» για τους ανεμβολίαστους

Κρίσιμη σύσκεψη Χατζηπαντέλα-επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις - Πώς θα έρθει το σταδιακό «unlock» για τους ανεμβολίαστους

Το πλάνο με τις πιθανές χαλαρώσεις θα κλειδώσουν στη σημερινή (15/2) συνάντησή τους ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Η κρίσιμη σύσκεψη άρχισε στις 7:45 το πρωί της Τρίτης (15/2) και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, αφού τόσο οι αριθμοί όσο και οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέπουν.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που αναμένεται να συζητηθούν είναι, η αύξηση στον αριθμό ατόμων σε οικίες, η αύξηση στον αριθμό ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές συναθροίσεις και ο χορός σε νυχτερινά κέντρα.

Παράλληλα στο επίκεντρο θα βρεθεί η μείωση ποσοστού τηλεργασίας και η επέκταση του «test to stay» σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Τέλος θα συζητηθεί η είσοδος των ανεμβολίαστων σε καφέ, εστιατόρια, γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφους με αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να δοθούν ειδικές χαλαρώσεις για τη μέρα της Τσικνοπέμπτης με ειδικά πρωτόκολλα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί και οι όποιες χαλαρώσεις αποφασιστούν θ’ ανακοινωθούν μετά το τέλος του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το πρωί της Τρίτης η συνάντηση ΠτΔ-Λακρουά - Παρακολουθεί την κατάσταση στην Πύλα η Κυβέρνηση

Το πρωί της Τρίτης η συνάντηση ΠτΔ-Λακρουά - Παρακολουθεί την κατάσταση στην Πύλα η Κυβέρνηση

Την Τρίτη αναμένεται να έχει συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE