ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό και ενεργειακά ζητήματα συζήτησαν Σιζόπουλος και Ζαμπάρτα

Μεταναστευτικό και ενεργειακά ζητήματα συζήτησαν Σιζόπουλος και Ζαμπάρτα

Θέματα που άπτονται του Μεταναστευτικού και του Ενεργειακού συζήτησαν σε μεταξύ τους συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος και η Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ μετά από συνάντηση ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αναφορικά με το Ενεργειακό ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τη συμβολή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει».

Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις αυτές αφορούν «στη δημιουργία του αγωγού EastMed, στην μεταφορά με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας και την μεταφορά του φυσικού αερίου με τη υγροποιημένη μορφή, σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο και την ίδια στιγμή η ΕΕ να έχει ενδεχομένως μερική απεξάρτηση από άλλες πηγές φυσικού αερίου και ενέργειας, την οποία προμηθεύεται αυτή τη στιγμή».

Για το Μεταναστευτικό ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κατέθεσε τις απόψεις του κόμματος «με παράκληση να μεταφερθούν και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς μπορούμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε ένα παρά πολύ σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα όπως το Μεταναστευτικό».

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε στις παράνομες οικονομικές μεταναστευτικές ροές οι οποίες, όπως είπε, «κατά την άποψη μας αποτελούν μια μορφή υβριδικού πολέμου της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι «αυτό το όποιο έχουμε λάβει ως υπόσχεση είναι ότι οι δικές μας οι προτάσεις θα μεταφερθούν στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, αλλά και την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα καταθέτουμε για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, και ως Κύπρος αλλά και ως ΕΕ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top