ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένει το ΝΑΤΟ για Ρωσία: «Δεν έχει σημειωθεί αποκλιμάκωση» – Μόσχα: «Κάνει λάθος»

Επιμένει το ΝΑΤΟ για Ρωσία: «Δεν έχει σημειωθεί αποκλιμάκωση» – Μόσχα: «Κάνει λάθος»

Παρά τις αιτιάσεις της Μόσχας ότι συνέχισε να αποσύρει στρατεύματα, αυτή τη φορά από την Κριμαία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την Τετάρτη 16/2 την πεποίθησή του ότι δεν έχει σημειωθεί αποκλιμάκωση, προκαλώντας την άμεση ρωσική απάντηση.

«Τουναντίον, φαίνεται ότι η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο και της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η Ρωσία ανέκαθεν μετακινούσε στρατεύματα από περιοχές σε περιοχές, και αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε πλήρης αποχώρηση, είπε.

Ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα συνεχίζει να αυξάνεται, και μια πλήρης εισβολή θα μπορούσε να εξαπολυθεί χωρίς προειδοποίηση επέμεινε δε. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ παραμένει έτοιμο για συζήτηση και διπλωματική λύση, αλλά είναι «έτοιμο για το χειρότερο».

Τα τελευταία μηνύματα για τη διπλωματία από τη Ρωσία παρέχουν κάποιο έδαφος για «επιφυλακτική αισιοδοξία», είπε, αλλά μένει να δούμε αν η Μόσχα θα αποσύρει τον στρατό της.

H απάντηση της Μόσχας
«Το ΝΑΤΟ κάνει λάθος που δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων» απάντησε άμεσα το Κρεμλίνο.

«Το ΝΑΤΟ εδώ κάνει λάθος». Η Ρωσία αρνήθηκε επίσης ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη σε κυβερνοεπίθεση η οποία οδήγησε στο μπλοκάρισμα του ιστότοπου του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Απαντώντας στο διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χθες το βράδυ, το Κρεμλίνο είπε ότι «έχει βαρεθεί τις απειλές από τη Δύση».

Ειρωνείες για τον Μπάιντεν
Απαντώντας εξάλλου στο διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χθες το βράδυ, το Κρεμλίνο είπε ότι «έχει βαρεθεί τις απειλές από τη Δύση».

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος, ο κ. Μπάιντεν είχε απευθυνθεί στους πολίτες της Ρωσίας λέγοντας ότι «δεν είστε εχθρός μας και δεν πιστεύω ότι θέλετε έναν αιματηρό καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, μιας χώρας και ενός λαού με τους οποίους μοιράζεστε τόσο ισχυρούς δεσμούς».

Το Κρεμλίνο δήλωσε μάλλον ειρωνικά ότι «καλωσορίζει» το γεγονός πως ο κ. Μπάιντεν «σκέφτεται το ρωσικό λαό», αλλά θα ήταν καλύτερα «αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεπε τους Ουκρανούς να μην πυροβολούν ο ένας τον άλλον», αναφορά στις συγκρούσεις στις περιοχές γύρω από το Ντονμπάς.

Σε σχόλια του σήμερα, το Κρεμλίνο τόνισε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξακολουθεί να είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με τη Δύση και είπε ότι είναι «θετικό» ότι ο κ. Μπάιντεν δείχνει προθυμία για συνομιλίες.

Πηγή: skai.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top