ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Πολιορκούν» τον Νικόλα στο παρασκήνιο ενόψει Προεδρικών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Πολιορκούν» τον Νικόλα στο παρασκήνιο ενόψει Προεδρικών

Έντονο πολιτικό φλέρτ δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιας και η απόφαση που θα πάρει για τις προεδρικές εκλογές ενδεχομένως να αποβεί καταλυτική για την έκβαση της αναμέτρησης. Κυρίως μέσω τρίτων, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ γίνεται δέκτης βολιδοσκοπήσεων για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας, σχεδόν από το σύνολο των ενδιαφερομένων για την εκλογική μάχη του 2023. Αυτό το διάστημα είναι καθοριστικό γιατί προηγείται των επίσημων επαφών που θα αρχίσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έτσι οι ενδιαφερόμενοι, σπεύδουν να προλάβουν τυχόν αποφάσεις που θα δημιουργήσουν μη αναστρέψιμο τετελεσμένο. Οι επαφές γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους και φυσικά δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα.

Γέφυρες με ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Τhemaonile, ο Νικόλας Παπαδόπουλος γίνεται δέκτης μηνυμάτων και από πλευράς ΔΗΣΥ, από στελέχη που θέλουν πάση θυσία να διατηρηθεί ανοικτή η γέφυρα επικοινωνίας. Μεταφέρεται μάλιστα το μήνυμα ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ παραμένει ως αφετηρία του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές, την ίδια ώρα, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση Νικόλα Παπαδόπουλου, δεν αποκλείει τη διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας και σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νικόλας Παπαδόπουλος γίνεται δέκτης μηνυμάτων και για το σενάριο υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, την οποία προκρίνουν και στελέχη του ΔΗΚΟ. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και όπως τονίζει και δημοσίως, παρόλον ότι δεν προαποκλείει οτιδήποτε, παραμένει δεσμευμένος στην πολιτική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου, η οποία προβλέπει ότι η προτεραιότητα για την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας θα δοθεί στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ζητούμενο την επίτευξη πολιτικής αλλαγής. Η πρώτη συνάντηση του Νικόλα Παπαδόπουλου θα γίνει με τον ηγέτη του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο τελευταίος θα αποδεσμευτεί τη Δευτέρα από τον δεκαήμερο περιορισμό στον τέθηκε λόγω covid.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μ. Πελεκάνος στο Podcast του «Τ» – «Δεν έχουν δικαίωμα να με αποκαλούν φασίστα»- Η συνομιλία με Αναστασιάδη, τα «καρφιά» σε Πετρίδη & ΔΗΣΥ

«Φορτωμένοι» με κιλά κάνναβης στο όχημά τους - Φόρεσαν χειροπέδες δύο πρόσωπα στη Λεμεσό -Φωτογραφίες

Ληστεία στην Ερήμη: «Τσέπωσαν» δύο συλλεκτικά απενεργοποιημένα όπλα – Λήφθηκε κατάθεση από τη γυναίκα - Ποια η κατάσταση της υγείας της

Ρεκόρ κλήσεων στο 1450 από το Μάιο του 2023 - Πόσο διαρκούσε η κάθε μια και τι αφορούσαν οι περισσότερες

Ανακοινώθηκαν κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε τι αφορούν και πού να υποβάλετε αίτηση

Υπόθεση Θανάση: «Δεν θέλω να συνεχίσουν να προσβάλουν άλλο την μνήμη του παιδιού μου»



Πυρ ομαδόν Κυβέρνησης κατά αντιπολίτευσης για την οικονομία - Η καμένη γη και τα κοινωνικά παντοπωλεία

Πυρ ομαδόν Κυβέρνησης κατά αντιπολίτευσης για την οικονομία - Η καμένη γη και τα κοινωνικά παντοπωλεία

Η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα μέτρα κατά της ακρίβειας, που εξήγγειλε την Πέμπτη, η Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top