Πυρκαγιά σε πλοίο: Αγνοούνται 10 επιβάτες - Φωτογραφίες από το χώρο υποδοχής των επιβατών

Πυρκαγιά σε πλοίο: Αγνοούνται 10 επιβάτες - Φωτογραφίες από το χώρο υποδοχής των επιβατών

Δεν έχουν εντοπιστεί γύρω στα 10 άτομα που βρίσκονται στη λίστα των επιβατών του πλοίο Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18/2 ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Την είδηση επιβεβαίωσε ανώτερη πηγή του Λιμενικού.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να φτάσουν οι λέμβοι στην Κέρκυρα για να γίνει η ταυτοποίηση και η καταγραφή των επιβατών και τότε θα υπάρξει εικόνα για το εάν αγνοούνται ή όχι.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 237 επιβάτες ωστόσο από τα εισιτήρια που κόπηκαν προκύπτουν δύο ακόμη και στην επίσημη ενημέρωση αναφέρθηκε πως ο αριθμός των επιβατών είναι 239.

Η φωτιά ξέσπασε στο κατάστρωμα 3 ενώ το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη και η καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβατών θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.

Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται:

4 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος
Ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού
Ένα σκάφος της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας
Δύο παραπλέοντα πλοία
Δυο ιδιωτικά σκάφη
Ένα ελικόπτερο του Λιμενικού
Δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας
Ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Στο σημείο σπεύδει και η φρεγάτα «Ύδρα», δύο ρυμουλκά σκάφη, ένα πυροσβεστικό σκάφος και ένα αντιρρυπαντικό.

Την ίδια ώρα, μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Ηγουμενίτσας έχει στηθεί στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ στα καθίσματα οι επιβάτες θα βρουν κουβέρτες, νερά και μάσκες.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας είναι και ο αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο νησί και ενημερώνεται για την πορεία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιβάτες είναι διαφορετικών εθνικοτήτων. Έχει ήδη φτάσει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται ακόμα ένα από Ιταλία, πρόσθεσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100.3 ο κ. Πέτσας.

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Το τελευταίο αντίο στον «Πάπα των φτωχών» - Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τη Ρώμη

LIVE: Το τελευταίο αντίο στον «Πάπα των φτωχών» - Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τη Ρώμη

Μια ιστορική ημέρα ξημέρωσε για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τον κόσμο. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο ποντίφικας που σημάδεψε την εποχή του με το μήνυμα της ταπεινότητας, της αλληλεγγύης και του διαλόγου, οδηγείται σήμερα στην τελευταία του κατοικία. Δείτε όλες της εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE