Σχηματισμός «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα - Διαβουλεύσεις χωρίς αποτέλεσμα - Μεσολάβηση Τατάρ

Σχηματισμός «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα - Διαβουλεύσεις χωρίς αποτέλεσμα - Μεσολάβηση Τατάρ

Τους αρχηγούς των κομμάτων ΚΕΕ και ΔΚ κάλεσε στο «προεδρικό» ο Ερσίν Τατάρ προσπαθώντας να μεσολαβήσει για τον σχηματισμό τριμερούς «κυβέρνησης» συνεργασίας, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ.

Τόσο η Χαλκίν Σεσί, όσο και η Κίπρις ποστασί έγραψαν ότι η προσπάθεια του Τ/κ ηγέτη είναι προς την κατεύθυνση σχηματισμού «κυβέρνησης ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ».

Ο πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί δήλωσε σήμερα στον παράνομο «Μπαϊράκ» ότι έχει συμφωνήσει με το ΚΕΕ και περιμένει να συμφωνήσει το ΚΕΕ με τον τρίτο εταίρο.

Χθες 17/2 το βράδυ ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Φαΐζ Σουτζούογλου είχε δεύτερη συνάντηση με το ΚΛ με τον Κουντρέτ Οζερσάι να δηλώνει σήμερα ότι δεν είναι πολιτικά ηθικό να κάνεις παράλληλες διαπραγματεύσεις. Ο κ. Οζερσάι τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού δικομματικής «κυβέρνησης», δηλαδή ΚΕΕ – ΚΛ, καθώς θεωρεί ότι τα τριμερή σχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποδοτικά. Ανέφερε δε ότι με το ΚΕΕ συζητεί μια διμερή συνεργασία.

Ο κ. Οζερσάι μετέφερε επίσης στο ΚΕΕ κείμενο με 5-6 ερωτήσεις που αφορούν την διακυβέρνηση σε περίπτωση συνεργασίας τους ζητώντας από το ΚΕΕ να απαντήσει. Επικαλούμενος την εμπειρία του στο τριμερές σχήμα στο οποίο συμμετείχε το ΚΛ στο παρελθόν ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε όταν υπάρχουν κάποια προβλήματα, η λύση δεν πρέπει να είναι να διαλύεται η «κυβέρνηση», αλλά να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Σε δηλώσεις του σήμερα στην ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, ο πρόεδρος του ΚΕΕ είπε ότι μέχρι απόψε μπορεί να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Το ΚΑ, ανέφερε, από την πρώτη στιγμή έθεσε αίτημα να αναλάβει το «υπουργείο συγκοινωνιών και μεταφορών» και τις «διευθύνσεις» λιμανιών και τις ασφάλειες.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον παράνομο «Μπαϊράκ» ο πρόεδρος του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου είπε ότι έχει μεταφέρει τις θέσεις τους στο ΚΕΕ και περιμένουν την αντίδρασή του.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Φαίζ Σουτζούογλου έλαβε την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας. Η εντολή έχει διάρκεια 15 ημερών.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος της Ελλάδας σε Χριστοδουλίδη: «Είναι μια στιγμή σημασίας για το κυπριακό ζήτημα ... Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας»

Πρόεδρος της Ελλάδας σε Χριστοδουλίδη: «Είναι μια στιγμή σημασίας για το κυπριακό ζήτημα ... Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στο πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί το εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE