Διαφωνεί με το τουρκικό σχέδιο για το Βαρώσι ο Έρχιουρμαν

Διαφωνεί με το τουρκικό σχέδιο για το Βαρώσι ο Έρχιουρμαν

Σε δηλώσεις που αφορούν το Κυπριακό προχώρησε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ). Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή στα κατεχόμενα, ο Τουφάν Έρχιουρμαν ανέφερε ότι το ΡΤΚ διαφωνεί με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ως προς το ζήτημα του Βαρωσιού και το μέλλον των διαπραγματεύσεων.

Ως γνωστόν, τις προηγούμενες ημέρες, το ΡΤΚ και το ΚΕΕ συζήτησαν τον σχηματισμό μια νέας «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα.

Αναφερόμενος στις επαφές με το ΚΕΕ, ο κ. Έρχιουρμαν δήλωσε ότι το μεγαλύτερο κόμμα της τ/κ Δεξιάς προσεγγίζει το Βαρώσι ως ένα ζήτημα που αφορά την εσωτερική τ/κ πολιτική σκηνή.

Επισημαίνοντας ότι το ΡΤΚ σχετίζει την πορεία της τ/κ οικονομίας με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Έρχιουρμαν πρόσθεσε ότι, «απευθείας πτήση σημαίνει πολύ περισσότερο τουρισμό. Το ζήτημα του Βαρωσιού είναι ένα θέμα που πρέπει να το διαπραγματευτούμε με τον ΟΗΕ. Ζητούμε τη λειτουργία οδοφραγμάτων στη Λουρουτζίνα, στις πύλες της Πάφου και της Αμμοχώστου. Πιστεύουμε ότι αυτά πρέπει να τεθούν στο σωστό έδαφος για να είναι ισχυρή η θέση μας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Το Κυπριακό δεν είναι μόνο θέμα διαπραγματεύσεων, αλλά και πρόκληση συνάντησης των Τουρκοκυπρίων με τον έξω κόσμο. Η σημασία αυτής της πρόκλησης γίνεται πλέον κατανοητή και στο πεδίο της ασφάλειας».

Υπό το πρίσμα των προαναφερομένων, ο κ. Έρχιουρμαν πρόσθεσε ότι δεν υφίσταται το κατάλληλο έδαφος για τον σχηματισμό της «κυβέρνησης» ΚΕΕ-ΡΤΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE