Σημαντική συμφωνία για την Κύπρο στο μεταναστευτικό - Έπεσαν οι υπογραφές με την ΕΕ

Σημαντική συμφωνία για την Κύπρο στο μεταναστευτικό - Έπεσαν οι υπογραφές με την ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα 21/2, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος νωρίτερα, στην παρουσία του Προέδρου, υπέγραψε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ για το Μεταναστευτικό.

Το Μνημόνιο προνοεί δράσεις σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τα σημεία εκκίνησης και προέλευσης αυτών των μεταναστευτικών ροών, ο δεύτερος την ενίσχυση των δομών υποδοχής και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο τρίτος την επιστροφή των ροών αυτών στις χώρες προέλευσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Σχοινάς είπε «είχα μια πολύ ωραία κουβέντα με τον Πρόεδρο για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή. Ο Πρόεδρος είναι από τους πιο έμπειρους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν χρειάζεται να τον ενημερώσω για πολλά, γιατί ξέρει πολλά, και φεύγω πολύ ικανοποιημένος και από τη μεγάλη ιστορική τελετή που είχαμε σήμερα με το Μνημόνιο, αλλά και από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, συναντήσεις που είναι πάντα πολύ πολύ ενδιαφέρουσες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE