ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η «λογική» πίσω από τα μέτρα – Τι απαντά ο Δρ. Αρμεύτης για τους αιφνίδιους θανάτους

Η «λογική» πίσω από τα μέτρα – Τι απαντά ο Δρ. Αρμεύτης για τους αιφνίδιους θανάτους

Για τη «λογική» πίσω από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τους εμβολιασμούς αλλά και τους αιφνίδιους θανάτους μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Χάρης Αρμεύτης.

«Απόλυτο μέτρο που να μας ικανοποιεί και να είναι και πολύ πρακτικό και να επικρατεί η λογική στο 100% δεν γίνεται. Δεν υπάρχει μέτρο το οποίο να καλύπτει τα πάντα καθώς αν προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό, θα έχουμε περισσότερους περιορισμούς. Τα μέτρα έχουν σκοπό να μειώσουν το ρίσκο, δηλαδή να προσφέρουν την άμεση διάγνωση και απομόνωση του κρούσματος και αυτή είναι η λογική των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Αρμεύτης.

«Συμφωνώ ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορεί να μην τα αποδεχόμαστε ως "λογικά μέτρα" αλλά γίνεται μια προσπάθεια να προσαρμόσουμε τα μέτρα χωρίς να επιβαρύνουμε την καθημερινότητά μας», πρόσθεσε.

Κίνδυνος πισωγυρίσματος υπάρχει, σημείωσε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς. «Δεν αποκλείεται να έχουμε νέα παραλλαγή και αυτό δεν είναι κάτι που να μπορούμε να ελέγξουμε», τόνισε.

Όσο αφορά τους αιφνίδιους θανάτους και το γεγονός ότι πολλοί συνδέουν τους θανάτους αυτούς με το εμβόλιο, ο κύριος Αρμεύτης τόνισε ότι «δεν μπορεί να ταυτιστεί οποιοσδήποτε αιφνίδιος θάνατος με οτιδήποτε» καθώς χρειάζεται διερεύνηση και πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Τον περισσότερο κόσμο τον απασχολούν τα περιστατικά θρομβώσεων που μπορεί να έχουν προκύψει σε σχέση με τον εμβολιασμό. Οι μελέτες έδειξαν ότι ένα επεισόδιο φλεβικής θρόμβωσης μπορεί να συμβαίνει 1 επεισόδιο σε κάθε 5 εκατομμύρια εμβολιασμένους», ανέφερε.

Αυτό καταδεικνύει την ασφάλεια του εμβολίου είπε ο κ. Αρμεύτης αναφέροντας για άλλη μια φορά ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από το ρίσκο.

Επιπλέον έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της ασπιρίνης και των αντιπηκτικών, τα οποία τα χορηγούμε παρά τις σοβαρές παρενέργειες που ενδεχομένως να προκαλέσουν, ωστόσο τα λαμβάνουμε γιατί το όφελος είναι περισσότερο από το ρίσκο. 

Καταλήγοντας ο πνευμονολόγος μίλησε για τον δικό του εμβολιασμό, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν εμβολιάστηκε για να μπαίνει στα εστιατόρια και στα κλαμπς αλλά γιατί είδε μπροστά του πως επηρέασε ο κορωνοϊός την υγεία κάθε ασθενή και δεν γνώριζε πως θα επηρέαζε τον ίδιο.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top