ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν τις πληροφορίες για τοξικό αέριο

Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν τις πληροφορίες για τοξικό αέριο

Αναφορικά με την τελευταία πληροφορία, στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, ότι η μικρή Τζωρτζίνα πέθανε από εισπνοή τοξικού αερίου, τοποθετήθηκε η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Αρχικά, πηγές της υπηρεσίας, με βαθιά γνώση της υπόθεσης των διαδοχικών θανάτων των μικρών αδερφών ανέφεραν ότι πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες, όσο η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ.

Η επίσημη ανακοίνωση

Στη συνέχεια εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση:

«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο “Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022


Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ».

Επιτήρηση στα δωμάτια είχαν ζητήσει οι γιατροί

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα συνεχίζεται ενώ, τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας.

Από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι και οι αναφορές παιδιάτρων σε Πάτρα και Αθήνα, ότι, τα δύο στα τρία κορίτσια, δεν παρουσίαζαν πρόβλημα τις στιγμές που αυτοί ήταν παρόντες, αλλά μόνο κατά όταν βρίσκονταν εκεί χωρίς ιατρική επιτήρηση – γεγονός που έκανε τους γιατρούς να σκεφτούν το ενδεχόμενο να

 

Το δεύτερο στοιχείο που χρήζει διερεύνησης είναι και ο ισχυρισμός της μητέρας των τριών κοριτσιών, ότι έμενε στα δωμάτια γιατί τής το πρότειναν οι γιατροί. Όπως απαντούν οι ίδιοι, ήταν η δική της επιθυμία. Μάλιστα, η μητέρα για να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο δίπλα στη Τζωρτζίνα φέρεται να επικαλέστηκε εγκυμοσύνη, κάτι που δεν ισχύει αφού, η φερόμενη εγκυμοσύνη συνδέεται με γεγονότα που δεν ταιριάζουν και επιβεβαιώνεται από τους γιατρούς από το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του εν λόγω νοσοκομείου, κατά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στην παιδιατρική κλινική δεν είχαν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα ή επιπλοκές ενώ, ήταν προγραμματισμένο να πάρει εξιτήριο μετά το Σαββατοκύριακο που έπαθε ανακοπή και παρουσίασε εγκεφαλοπάθεια. Επιπλέον, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση, απαιτείται επιτάχυνση των ερευνών και ταχύτερη συνεργασία μεταξύ δικαστικών και αστυνομικών αρχών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Τσαντίρη, οι θάνατοι των τριών κοριτσιών φαίνεται να έχουν «κοινή αιτία».

 

Η μητέρα υποστήριζε ότι είχε καρκίνο των ωοθηκών
Λόγος έγινε, και στην εκπομπή Tlive για αναρτήσεις της 33χρονης μητέρας των τριών κοριτσιών, στις οποίες ισχυριζόταν ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Καλησπέρα σας, έχει κάποια μανούλα εμπειρία καρκίνου των ωοθηκών; Ή οριακή κακοήθεια των ωοθηκών να συζητήσουμε κάποιες απορίες μου;», είχε γράψει σε ομάδα για μαμάδες στο Facebook. Η ίδια είχε χαρακτηρίσει, μετά από απάντηση άλλου μέλους της ομάδας «ιδιάζουσα περίπτωση» το πρόβλημα υγείας της. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές που μίλησαν στην εκπομπή, κάτι τέτοιο «δεν υφίσταται. Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια διάγνωση. Δεν υπάρχει πρώτο στάδιο στον καρκίνο των ωοθηκών», σημειώνουν.

τοποθετήσουν κάμερες ενώ, σύμφωνα με το MEGA, είχε ζητηθεί ιδιαίτερη επιτήρηση για τα παιδιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top