ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Πανά: «Σύντομα θα ζούμε μια κανονικότητα» - Έρχεται περαιτέρω απλοποίηση των μέτρων - ΒΙΝΤΕΟ

Δρ Πανά: «Σύντομα θα ζούμε μια κανονικότητα» - Έρχεται περαιτέρω απλοποίηση των μέτρων - ΒΙΝΤΕΟ

Για τις προβλέψεις της πέρι πανδημίας, όπως και για τους δείκτες εξέλιξης της μέχρι στιγμής, μίλησε η Δρ Δωροθέα Πανά, στην εκπομπή Αlpha Καλημέρα.

Η Δρ Πανά ανέφερε πως πράγματι τώρα υπάρχει μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, αλλά οι δείκτες αυτή τη στιγμή στην κοινότητα δηλαδή, οι μολύνσεις και οι λοιμώξεις, δεν είναι ο πιο κατάλληλος και ο πιο αξιόπιστος  οηγός που θα μας καθορίσει το πώς πρέπει να κινηθούμε, όλες οι χώρες, αλλά και η κοινότητα μας.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια σταθεροποίηση προς ύφεση, αλλά το πιο σημαντικό και καθοριστικό είναι οι νοσοκομειακοί δείκτες. Εκεί βλέπουμε να υπάρχει μια ελεγχόμενη ουσιαστικά κατάσταση, σε συνδυασμό με το ότι προχωράμε και βγαίνουμε από το χειμώνα και το γεγονός ότι έχουμε πάει καλά σε σχέση με την εμβολιαστική μας κάλυψη και τη φυσική νόσηση. Αυτοί είναι παράγοντες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε.

«Η κάθε χώρα είναι σε διαφορετική κατάσταση από τη άλλη και όσο αφορά το ίδιο το κύμα της όμικρον και όσο αφορά το υπέδαφος ανοσοποίησης - δηλαδή το ποια είναι τελικά η ανοσία που έχει ο πληθυσμός - αλλά και όσον αφορά τη πίεση που δέχεται το κράτος  κοινωνικά και οικονομικά, για να προχωρήσει σε άρση περιοριστικών μέτρων», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως υπάρχει μια ετερογένεια στη στρατηγική που ακολουθούν οι χώρες, αλλά πως το αμέσως επόμενο διάστημα κατά τη διάρκεια της άνοιξης θα υπάρχει μια εναρμόνιση στο ότι θα υπάρχει ύφεση της κατάστασης της πανδημίας. «Θα ζούμε μια κανονικότητα σε ένα πλαίσιο ασφαλείας, δεν γίνεται να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι συνεχίζει να υπάρχει ο κορωνοϊός», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας, πως αυτό το οποίο αλλάζει είναι το ότι έχουμε πετύχει όλες οι χώρες κάποιους στόχους σχετικά με την ανοσία μας και ότι αυτό ήταν και θα είναι το κλειδί για το πώς θα πορευτούμε για να γίνει σιγά σιγά σαν τη γρίπη, δηλαδή μια κατάσταση πιο ενδημική.

Για την απλοποίηση των μέτρων, η δρ Πανά απάντησε, πως ήδη έχει κατατεθεί προσχέδιο, προκαθορισμένο σε ένα βαθμό, ανάλογα με την επικινδυνότητα του χώρου και ανάλογα με την εμβολιαστική μας κάλυψη, το οποίο αναφέρει τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε αυτό το πλαίσιο ασφάλειας, τόνισε.

Δήλωσε, πως αυτή η απλοποίηση μπορεί να αλλάξει να απλουστευτεί ακόμα περισσότερο και πάρα πολύ γρήγορα. Εάν δούμε ότι χρειάζεται να μην κάνουμε τόσο τακτικό έλεγχο, τότε αυτό θα εντάσσεται μέσα σε αυτό το ενιαίο πρωτόκολλο έτσι ώστε αυτό να είναι πιο λειτουργικό και πιο εύκολο για τον πολίτη, δήλωσε.

Καταληκτικά, ανέφερε  πω κάθε εβδομάδα κάνουν συνάντηση με τον υπουργό και την ομάδα, και ότι και την επόμενη βδομάδα θα συναντηθούν, μάλλον την Τετάρτη.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top