ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η Κύπρος έχει ανάγκη το Λεμεσιανό καρναβάλι» - Όλες οι πληροφορίες για τα εισιτήρια και το πρόγραμμα

«Η Κύπρος έχει ανάγκη το Λεμεσιανό καρναβάλι» - Όλες οι πληροφορίες για τα εισιτήρια και το πρόγραμμα

Φέτος, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, η Λεμεσός αλλά και η Κύπρος ολόκληρη έχει ανάγκη το Λεμεσιανό Καρναβάλι, ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των φετινών καρναβαλίστικων εκδηλώσεων που, ελέω κορωνοϊoύ, θα πραγματοποιηθούν σε κλειστούς χώρους, με περιορισμένο αριθμό ατόμων και χωρίς τις μεγάλες παρελάσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.


Κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στη μαρίνα Λεμεσού, ο κ.Νικολαϊδης παρουσίασε τη νέα βασίλισσα του Καρναβαλιού, τη Βέρα Ευθυμίου Παρλαλίδου, η οποία αναλαμβάνει, ως η καλή μάγισσα των παραμυθιών, να διώξει για πάντα από τη ζωή μας τον κορωνοϊό.

Φέτος, σημείωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, οι πολίτες έχουν ανάγκη την ξεκούραση από το βάρος της καθημερινότητας, την ενίσχυση των αντοχών τους ενάντια στην πανδημία, τη χαρά, την αισιοδοξία και την ελπίδα στη ζωή, «που μόνο το Λεμεσιανό Καρναβάλι μπορεί να προσφέρει, απλόχερα, όπως κάνει τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια».

"Η Λεμεσός ακόμα μια χρονιά, για ένα 11ήμερο, από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου, αλλάζει τους ρυθμούς της καθημερινότητας μας και μας καλεί όλους, να παραμερίσουμε τις έγνοιες, τις σκοτούρες και τα προβλήματα μας, και να ζήσουμε στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και με σεβασμό στους κανόνες προφύλαξης από την πανδημία.

Η στέψη της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου, ως βασίλισσας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, θα γίνει μεθαύριο, Τσικνοπέμπτη, σε μια ειδικά σχεδιασμένη παράσταση, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο.

Το επίκεντρο των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, ανέφερε ο Νίκος Νικολαϊδης, θα είναι ο Χαρουπόμυλος Λανίτη, όπου «η καρδιά του Λεμεσιανού Καρναβαλιού θα κτυπήσει φέτος σε μια μεγάλη, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με σκηνή, τραπέζια για παρέες και πίστα για χορό».

Συνολικά θα διοργανωθούν οκτώ παραστάσεις στο Χαρουπόμυλο Λανίτη, με ομάδες κανταδόρων και μουσικά σχήματα, ενώ τρεις από αυτές θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, ο Χαρουπόμυλος Λανίτη θα φιλοξενήσει καρναβαλίστικες εκθέσεις γελοιογραφίας, φωτογραφίας και αφίσας, όπως επίσης και εκδηλώσεις για παιδιά.

Το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο θα είναι ο δεύτερος χώρος των φετινών Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, όπου εκτός από την εκδήλωση της στέψης της Βασίλισσας, θα φιλοξενήσει ακόμα δυο εκδηλώσεις, μια με παιδικές χορωδίες και την παράσταση «Ήρταν οι Σήκωσες», με παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και τραγούδια.

Ο κ.Νικολαϊδης υπογράμμισε ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Κανταδόροι, εκτός από την ειδική παράσταση τους, το Σάββατο 5 Μαρτίου στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 1η Μαρτίου, θα παρελάσουν στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης.

Εξάλλου, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Studio8 διοργανώνουν εκδήλωση , στο πολιτιστικό κέντρο Τρακασόλ, στις 26 Φεβρουαρίου (20:00), η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αρματοκατασκευαστή Κώστα Μαυρογένη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν, για τα 80 και πλέον χρόνια προσφοράς τους, οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λεμεσού, υπενθύμισε πως η συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις γίνεται με την δωρεάν προκράτηση θέσης, μέσω του www.tickethour.com.cy , ενώ όλες οι εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, https://www.limassolmunicipal.com.cy/el/program-limassol-carnival.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η νέα βασίλισσα του Καρναβαλιού, ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού για την επιλογή και ευχήθηκε όπως, «μετά από δυο χρόνια που ταλαιπωρείται ο κόσμος όλος με τον κορωνοϊό, να του δοθεί η ευκαιρία φέτος να διασκεδάσει λίγο, έστω και με περιορισμένες εκδηλώσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top