Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε κυρώσεις σε Ρωσία – Τράπεζες και πλούσιοι στο στόχαστρο

Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε κυρώσεις σε Ρωσία – Τράπεζες και πλούσιοι στο στόχαστρο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα επιβάλει κυρώσεις εις βάρος πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών προσώπων με τεράστια περιουσία, ανάμεσά τους και ο Γκενάντι Τίμτσενκο, έπειτα από την αναγνώριση από τη Μόσχα δύο αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

"Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος των εξής πέντε ρωσικών τραπεζών: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Βlack Sea Bank και εις βάρος τριών προσώπων με τεράστια περιουσία", είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως ο Γκενάντι Τίμτσενκο είναι Ρώσος ολιγάρχης και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος ίδρυσε τον ιδιωτικό όμιλο επενδύσεων Volga, ο οποίος ειδικεύεται σε επενδύσεις σε ενεργειακά, μεταφορικά και υποδομές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Στις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του Νίκου Τορναρίτη ως απεσταλμένου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

BEST OF TOTHEMAONLINE