ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές - 100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους στρατιώτες κατευθύνονται προς τα σύνορα

Η Ουκρανία βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές -  100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους στρατιώτες κατευθύνονται προς τα σύνορα

Η Ουκρανία προχώρησε στον βομβαρδισμό χωριού στις ρωσόφωνες περιοχές στον Ντονμπάς σύμφωνα με το Open. Την ίδια ώρα τουλάχιστον 100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους στρατιώτες κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέμεινε πως δεν έχει σκοπό να στείλει άμεσα στρατιώτες στο Ντονμπάς στις δηλώσεις του μετά το πράσινο φως που άναψε το κοινοβούλιο για την χρήση στρατού στο εξωτερικό.

«Δεν είπα ότι ο στρατός θα πάει τώρα όπου να ’ναι» δήλωσε στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα μέχρι πού μπορούν να φθάσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ντονμπάς. Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε ότι «είναι εντελώς αδύνατον γενικά να προβλεφθεί κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο πιθανών ενεργειών στο Ντονμπάς, αυτό εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνεται επί τόπου, επί του πεδίου, όπως λέγεται».

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για παρουσία τουλάχιστον 10 με 15.000 Ρώσων στρατιωτών στα εδάφη της όμως αυτό μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται.

Πηγή: newsit.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top