ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε αυτούς τους χώρους καταργείται το safepass – Πάμε για ψώνια χωρίς τεστ ή εμβόλιο – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε αυτούς τους χώρους καταργείται το safepass – Πάμε για ψώνια χωρίς τεστ ή εμβόλιο – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλο και περισσότερες χαλαρώσεις αναμένεται να έχουμε το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξει κάτι απρόοπτο στην επιδημιολογική εικόνα.

Ξεκίνησαν οι πρώτες χαλαρώσεις και είδαμε άρση σε διάφορα περιοριστικά μέτρα, κυρίως αυτά που απέκλειαν τους μη εμβολιασμένους πολίτες, καθώς από την Δευτέρα που μας πέρασε μπορούν να εισέρχονται σε χώρους εστίασης, κινηματογράφους και σε άλλους ψυχαγωγικούς χώρους με την προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 ωρών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένουμε και άλλες χαλαρώσεις και θα αφορούν την κατάργηση προσκόμισης safepass σε χώρους πώλησης αγαθών πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, οι χώροι που θα καταργηθεί το safepass είναι υπεραγορές, φαρμακεία, φούρνοι και περίπτερα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε θέμα συζήτησης για κατάργηση του safepass και στα εμπορικά κέντρα, καθώς εκτός αυτής της άρσης μένει το λιανικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι ειδικοί, ακόμα περισσότερες και πιο τολμηρές χαλαρώσεις θα δούμε προς τα τέλη Μαρτίου, εκεί όπου θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψουμε σιγά, σιγά σε μια μορφή κανονικότητας.

Αυτό που δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα των χαλαρώσεων είναι η κατάργηση της μάσκας, καθώς όλα δείχνουν πως θα συνεχίσουμε να την φοράμε σε όλους τους χώρους τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και εκεί αν το επιτρέψει ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων, η επιδημιολογική μας εικόνα αλλά και η εμβολιαστική κάλυψη.

Σε ό,τι αφορά τις πιο πάνω χαλαρώσεις που αναφέραμε για κατάργηση του safepass, θα εισηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού την ερχόμενη Πέμπτη (03/03) . Την ίδια ώρα αναμένεται και η επεξεργασία για το ειδικό πρωτόκολλο για τα νυχτερινά κέντρα και την επιστροφή του χορού.Στο πλάνο θα υπάρχει κατηγοριοποίηση με βάση την επικινδυνότητα των υποστατικών και θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άτομα με ιστορικό εμβολιασμού και χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη 22 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 5 θανάτους και 2.322 νέα κρούσματα ( ποσοστό θετικότητας 2,22%), ενώ νοσηλεύονται 157 ασθενείς COVID-19 στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, εκ’ των οποίων οι 43 σε σοβαρή κατάσταση (ΜΕΘ: 0 εκτός αναπνευστήρα/11 διασωληνωμένοι, ΜΑΦ: 32).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top