Εμβόλια: Πώς να ξεπεράστε τον φόβο για τις βελόνες με 3 κινήσεις

Εμβόλια: Πώς να ξεπεράστε τον φόβο για τις βελόνες με 3 κινήσεις

Πολλοί έχουν τους λόγους τους για να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19 ή έστω να είναι πιο διστακτικοί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό πληθυσμού που φοβάται τις βελόνες αφού η θέα και μόνο της βελόντας τους προκαλεί έντονο άγχος, εμποδίζοντας τους ακόμα και από το να ζητήσουν ιατρική βοήθεια όταν αυτή είναι αναγκαία.

Η φοβία αυτή μπορεί να συγκρατεί τους ενήλικες από την διενέργεια σημαντικών εμβολιασμών. Μάλιστα, σε πρόσφατη μετα-ανάλυση 35 μελετών που δημοσιεύθηκε στο ​Journal of Advanced Nursing​, έγινε γνωστό πως το 16% των ενηλίκων αποφεύγουν το αντιγριπικό εμβόλιο λόγω της φοβίας για τις βελόνες. Αντίστοιχες έρευνες έδειξαν πως το 20% των ενηλίκων δεν έκανε το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο ή τον τέτανο, λόγω αυτής της φοβίας.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE