ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Έκλεψαν 50 δέντρα από εκδρομικό χώρο και 4 παγώνια από πάρκο

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Έκλεψαν 50 δέντρα από εκδρομικό χώρο και 4 παγώνια από πάρκο

Τη βοήθεια του Αρχηγού Αστυνομίας και του Διευθυντή της ΑΔΕ Λάρνακας ζήτησε ο Δήμαρχος Αθηένου, με στόχο τον εντοπισμό και την τιμωρία αγνώστων, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έκλεψαν και κατέστρεψαν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται προκλητικές ενέργειες κλοπής και καταστροφής δημοτικών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Αθηένου, ενέργειες που καταγράφονται δυστυχώς όχι για πρώτη φορά στον Δήμο, αλλά που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ αυξημένες».

Συγκεκριμένα σε μικρό χρονικό διάστημα «έχουν ξεριζωθεί και κλαπεί περίπου 50 δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο του εκδρομικού χώρου της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Άγνωστοι, μέχρι στιγμής, έχουν σκάψει, ξεριζώσει και κλέψει όλα τα μεγάλα δέντρα με ύψος που φτάνει τα δύο περίπου μέτρα, τα οποία είχαν φυτευτεί προ διετίας, με την κατασκευή του εκδρομικού χώρου, που ποτίζονταν με αυτόματους μηχανισμούς και λάστιχα».

Ακόμα «έχει αποκοπεί σιδερένιος πάσσαλος και κλαπεί φωτιστικό φωτοβολταϊκού τύπου, το οποίο είχε τοποθετηθεί με έξοδα του Δήμου στο τέλος του δρόμου της Καφούντας, στην ένωση με τον παλιό δρόμο Αθηένου - Αβδελλερού - Λάρνακας. Το φωτιστικό τοποθετήθηκε με σκοπό να διευκολυνθεί η χρήση του δρόμου τη νύκτα από τους διερχόμενους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «άγνωστοι έχουν επίσης παραβιάσει τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο και έκλεψαν 4 παγώνια ιδιοκτησίας του Δήμου, αξίας 8 ως 10 χιλιάδων ευρώ. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι καταδικαστέα από κάθε άποψη και είναι καθαρή κλοπή δημοτικής περιουσίας που είναι ένα πολύ σοβαρό αδίκημα».

Επίσης «άγνωστοι έχουν προβεί σε σημαντικές καταστροφές στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, σε έργα που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν μετά από ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση. Τα έργα πληρώθηκαν από τον Δήμο Αθηένου, εκκρεμεί ακόμη η καταβολή της ευρωπαϊκής χορηγίας και αυτά υπέστησαν ζημιές εκατοντάδων ευρώ, που χρειάστηκε να πληρώσει ο Δήμος Αθηένου».

Σημειώνεται ότι «ο Δήμος έχει ενημερώσει και καταγγείλει στην Αστυνομία τις κλοπές και τις καταστροφές από αγνώστους και έχει ζητήσει διερεύνηση, εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας και ζήτησε τη βοήθειά τους για ενδελεχή διερεύνηση των περιστατικών και εντοπισμό των ενόχων».

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηένου «απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά προς όλους τους δημότες του να καταστούν φορείς προστασίας της δημοτικής περιουσίας. Παρακαλούνται να δώσουν στον Δήμο οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των κλεφτών ή/και των παρανομούντων τόσο τω συγκεκριμένων περιπτώσεων ή και άλλων που έρθουν στην αντίληψη τους στο μέλλον».

Ο Δήμος «διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθεί πάσα εχεμύθεια για προστασία των πληροφοριοδοτών. Τα τηλέφωνα του Δημάρχου Κυριάκου Καρεκλά (99667907) και του Επιστάτη του Δήμου Γιάννου Γερμανού (99474188) είναι στη διάθεση όλων» ενώ καλούνται οι δημότες «όπως βοηθήσουν τον Δήμο ούτως ώστε να καταφέρει να υλοποιεί στη συνέχεια έργα για δική τους ικανοποίηση και ευημερία».

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΤοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Σημαντικές αλλαγές στις νομοθεσίες που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να προωθήσει από τον Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση, οι οποίες ενδεχομένως να αφορούν τόσο τον αριθμό των αξιωματούχων όσο και τον αριθμό των δήμων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top