ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δημοσιεύτηκε το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου, ύστερα από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια οφείλουν να συμμορφωθούν στο ενδεχόμενο διενέργειας τυχαίας δειγματοληπτικής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19 κατά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, το κόστος της οποίας καλύπτει το Κράτος.

Όσα άτομα μετά την άφιξή τους στη Δημοκρατία διαγιγνώσκονται θετικά στην ασθένεια του COVID-19, ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, τηρουμένων των προνοιών του Κανονισμού. Πρόσωπα ηλικίας κάτω των 18 ετών για σκοπούς ταξιδιού, θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, εάν έχουν λάβει τουλάχιστον τη δεύτερη δόση εάν πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων ή τη μια δόση, εάν πρόκειται για εμβόλιο μίας δόση.

Στο διάταγμα αναφέρεται εξάλλου ότι τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που εισέρχονται στη Δημοκρατία για ολιγόωρη επίσκεψη που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες, πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητική ένδειξη, είτε εργαστηριακής εξέτασης (PCR) για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών, πριν την αποβίβασή τους από το πλοίο, το κόστος της οποίας επωμίζεται o επιβάτης.

Το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022 και ώρα 00.00 π.μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top