Πρ. Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων: «Η Μέρκελ o καταλληλότερος μεσολαβητής μεταξύ Κιέβου και Μόσχας»

Πρ. Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων: «Η Μέρκελ o καταλληλότερος μεσολαβητής μεταξύ Κιέβου και Μόσχας»

Ο πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων, Αντρέι Κορτούνοφ, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση Rai τόνισε ότι «η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαμεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας».

Η γέφυρα

Σύμφωνα με τον Κορτούνοφ, «χρειάζεται ένας άνθρωπος, ο οποίος να γνωρίζει καλά την ιστορία και τις σχέσεις των δυο χωρών».

«Το ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται είναι σίγουρα θετικό, αν και δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Θεωρώ ότι στην Ρωσία πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ουκρανία είναι μια διαφορετική, αυτόνομη χώρα. Και στην Ουκρανία, παράλληλα, ότι η χώρα είναι καλό να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στην Ρωσία και στην Δύση», ολοκλήρωσε ο Κορτούνοφ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ σε Τ/κ: «Μπορεί να επιτευχθεί μια λύση win-win» - Η αναφορά στην Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Μήνυμα ΠτΔ σε Τ/κ: «Μπορεί να επιτευχθεί μια λύση win-win» - Η αναφορά στην Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Δεν μπορούμε να επιλέγουμε για συζήτηση ένα από τα έξι κεφάλαια του πλαισίου Γκουτέρες, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, λέγοντας παράλληλα «ας συζητήσουμε όλα τα κεφάλαια μαζί».