Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Σαουδική Αραβία για επίσημη επίσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Σαουδική Αραβία για επίσημη επίσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε χθες βράδυ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκο Κούσιο και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Νιόβη Παρισινού.

Στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε υποδοχής από τον Κυβερνήτη της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Μπαντάρ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Παλάτι από τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε συνομιλίες.

Τις συνομιλίες των δύο πλευρών θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας και οι σχέσεις ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας.

Ο Διάδοχος του Θρόνου θα παραθέσει στη συνέχεια γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ριάντ, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένεται να έχουν σήμερα συναντήσεις με τους Σαουδάραβες ομολόγους τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανοίγει την καρδιά του στον Τάσο Θεοδώρου, μέσα από μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE