Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Σαουδική Αραβία για επίσημη επίσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Σαουδική Αραβία για επίσημη επίσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε χθες βράδυ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκο Κούσιο και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Νιόβη Παρισινού.

Στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε υποδοχής από τον Κυβερνήτη της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Μπαντάρ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Παλάτι από τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε συνομιλίες.

Τις συνομιλίες των δύο πλευρών θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας και οι σχέσεις ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας.

Ο Διάδοχος του Θρόνου θα παραθέσει στη συνέχεια γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ριάντ, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένεται να έχουν σήμερα συναντήσεις με τους Σαουδάραβες ομολόγους τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE