ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Θα καταργηθεί τελικά το safe pass; - Πότε θα δούμε περαιτέρω χαλαρώσεις - Δείτε βίντεο

Θα καταργηθεί τελικά το safe pass; - Πότε θα δούμε περαιτέρω χαλαρώσεις - Δείτε βίντεο

Το φόντο του πολέμου έχει επισκιάσει τον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τα κρούσματα και τη νόσο να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Παρ΄όλα αυτά, υπάρχουν ενδείξεις των των τελευταίων ημερών πως τα κρούσματα έχουν μειωθεί, και βρίσκονται πλέον σταθερά κάτω από 2000.

Ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης όμως εξήγησε στην εκπομή Alpha Καλημέρα ότι ο πιο σημαντικός δείκτης είναι οι νοσηλείες γιατί αυτό έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο. Οι νοσηλείες και ιδιαίτερα οι βαριές νοσηλείες, έχουν μειωθεί. Παρ’ όλα αυτά έχουμε αρκετούς διασωληνωμένους ασθενείς, γι αυτό και οι θάλαμοι δεν έχουν μειωθεί ακόμη, κάτι το οποίο ευελπιστούμε να αλλάξει σιγά σιγά.

Για το αν θα καταργηθεί το safe pass κα πότε απάντησε πως θα καταθέσει προταση στις 15:00 το απόγευμα στη σύσκεψη Επιδημιολόγων με τον Υπουργό Υγείας να καταργηθεί τουλάχιστον σε φούρνους υπεραγορές, ακόμα ίσως και σε εμπορικά κέντρα, τράπεζες και φαρμακεία. Χώρους για τους οποίους δεν παραμένουμε πολλή ώρα, και δεν συναναστρεφόμασε με πολύ κόσμο, πρόσθεσε. «Είναι κάτι όμως που δεν αποφασίζω μόνος μου, αυτή είναι η εισήγηση μου από εκεί και πέρα θα διαφανεί», δήλωσε.

Για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η Κύπρος σε σχέση με χαλαρώσεις μέτρων, ο Δρ Βωνιάτης απάντησε «Ίσως προχωράμε με μεγαλύτερη επιφύλαξη και δεν είναι κακό αυτό, έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε εντελώς μέχρι το Πάσχα και το καλοκαίρι…». Προσθεσε πως ο λόγος που δεν προχωράμε γρηγορότερα στις αλλαγές αυτές είναι επειδή υπάρχουν ακόμη άτομα, οι πιο μεγάλες ηλικίες που μπορούν ακόμα και με την όμικρον να νοσήσουν βαριά, άρα αυτούς προστατεύουμε.

«Ο μήνας αυτός θα είναι καθοριστικός σε σχέση με την αναγκαιότητα των τεστ για τους ανεμβολίαστους,» συμπλήρωσε. 

Καταληκτικά, για το μέτρο που επιβλήθηκε στα αεροδρόμια, να μην κάνουν pcr όσο φτάνουν στην Κύπρο, εξέφρασε τις αμφιβολίες του γιατί όπως είπε κάθε εβδομάδα, τα κρούσματα στα αεροδρόμια, είναι πάνω κάτω γύρω στα 500, και από συγκεκριμένες χώρες, οπότε είναι αμφιλεγόμενο το κατα πόσο θα είναι τώρα εύκολο να εντοπίζονται.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top