ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποφασίζεται σήμερα η κατάργηση του SafePass σε διάφορους χώρους - Τα νέα μέτρα ενώπιον Υπουργικού

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποφασίζεται σήμερα η κατάργηση του SafePass σε διάφορους χώρους - Τα νέα μέτρα ενώπιον Υπουργικού

Το πλάνο αναπροσαρμογής που αφορά την εκτίμηση κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού σε διάφορους χώρους, θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα Πέμπτη (3/3), ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηπαντέλα, θα καταθέσει το πλάνο αναπροσαρμογής για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 10:00 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Το πλάνο, που αφορά την εκτίμηση κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού σε διάφορους χώρους, αναφέρεται σε τέσσερις κατηγορίες: χώροι υψηλού κινδύνου, χώροι μέτριου και χαμηλού κινδύνου, και χώροι στους οποίους δεν θα απαιτείται SafePass.

Οι πρόνοιες του πλάνου αναμένεται να εφαρμοστούν από την επόμενη εβδομάδα.

Αναμένεται να κατατεθούν και κάποιες εισηγήσεις για μείωση της καραντίνας για άτομα θετικά στον κορωνοϊό, αλλά και για άτομα που είναι στενές επαφές και δεν είναι δυνατόν να απομονωθούν από το κρούσμα, όπως γονείς που προσέχουν τα ανήλικα παιδιά τους που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Για τη δεύτερη κατηγορία ατόμων είναι 10 συν 7 μέρες η απομόνωση, και η εισήγηση είναι να μπορούν να αποδεσμεύονται την 10η μέρα με αρνητικό rapid test.

Άλλες εισηγήσεις αφορούν την αύξηση του αριθμού ατόμων σε γενικό εμπόριο, γυμναστήρια και καζίνο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE