ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Καραγιάννης: Σε ποιους χώρους καταργείται το safe pass - Αλλαγές στην περίοδο καραντίνας; - Δείτε βίντεο

Δρ Καραγιάννης: Σε ποιους χώρους καταργείται το safe pass - Αλλαγές στην περίοδο καραντίνας; - Δείτε βίντεο

Για το πλάνο αναπροσαρμογής των διαφόρων δραστηριοτήτων και χώρων, ανάλογα με την επικινδυνότητα τους, για την κατάργηση του safe pass, αλλά και για την περίοδο καραντίνας, μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Δρ Καραγιάννης. Οι εισηγήσεις για τις τροποποιήσεις αυτές θα κατατεθούν σήμερα  στην συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Δρ Καραγιάννης, ξεκίνησε λέγοντας πως έγινε μια αναπροσαρμογή των διαφόρων δραστηριοτήτων και χώρων, ανάλογα με την επικινδυνότητα τους σε 3 κατηγορίες: χώροι υψηλής επικινδυνότητας, μέσης και χαμηλής και έχει αναθεωρηθεί το τι θα χρειάζεται από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για να εισέλθουν σε αυτούς τους χώρους.

«Ως επί το πλείστον, οι εμβολιασμένοι απλούστατα θα χρειάζονται να παρουσιάζουν το safe pass τους εκτός από τα νυκτερινά κέντρα άνω των 150 ατόμων που θα χρειάζεται το κάτι τι παραπάνω, ανάλογα με το τι θα εγκρίνει το υπουργικό σήμερα. Φυσικά στην χαμηλότερη κατηγορία είναι τα μαγαζιά που πουλούν ήδη πρώτης ανάγκης στα οποία δεν θα χρειάζεται safe pass», εξακρίβωσε.

Για γάμους και βαπτίσεις, ανέφερε πως έχει γίνει εισήγηση να αλλάξει το πώς λογαριάζεται ο μέγιστος αριθμός που θα μπορούσε να είναι κάπου. «Εκεί που ήταν ένας προς 8 τετραγωνικά μέτρα για παράδειγμα στα γυμναστήρια θα γίνει 1 προς 4, έτσι θα μπορούν να εισέρχονται περισσότερα άτομα», συμπλήρωσε.

«Για την καραντίνα, έχουμε κάνει την εισήγηση να πέσει στις  7 ημέρες, με αρνητικό τεστ την 7η μέρα και να γίνει η ανάλογη αλλαγή στο ψηφιακό μέτωπο για να αποδεσμεύονται αυτομάτως. Αν είναι θετικοί να συνεχίζουν μέχρι την 10η μέρα όπως είναι αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Καταληκτικά σημείωσε πως η τάση των κρουσμάτων και της πανδημίας εξακολουθεί να είναι καθοδική και πως ελπίζει σήμερα να πέσουμε και κάτω από 2000 κρούσματα. «Ο καιρός θα βοηθήσει ούτως ώστε να βγούμε από τα ψηλά νούμερα, πάντως οι νοσηλείες τα παν καλά, είμαστε κάτω  από τα 150 άτομα», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top