ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτας Δημητρίου: Η Κύπρος στο πλευρό του ουκρανικού λαού

Αννίτας Δημητρίου: Η Κύπρος στο πλευρό του ουκρανικού λαού

Η Κύπρος στέκεται στο πλευρό του σκληρά δοκιμαζόμενου oυκρανικού λαού, ακλόνητα προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, στον σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών και των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας την Πέμπτη το πρωί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Η κα. Δημητρίου είπε πως, στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως "γινόμαστε μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας στην καρδιά της Ευρώπης, με σκηνές χάους, οδύνης και απελπισίας να μεταδίδονται λεπτό προς λεπτό. Ξύπνησαν εφιάλτες για την Ευρώπη και τον κόσμο, ανακαλώντας τις φρικαλεότητες δύο Παγκοσμίων Πολέμων, αλλά και μελανές σελίδες που γράφτηκαν μεταγενέστερα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία", επεσήμανε.

Είπε ως "η Κύπρος θυμάται και δεν ξεχνά. Δεν μπορεί να ξεχάσει γιατί οι πληγές της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της, των πεσόντων, των προσφύγων και των αγνοουμένων μας αιμάσσουν ακόμα. Γιατί η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες και δεν βοηθά στο να κλείσουν αυτές οι πληγές. Και μάλιστα όταν ο θύτης υποκριτικά και προκλητικά επικαλείται το διεθνές δίκαιο για την Ουκρανία, το οποίο παραβιάζει κατάφωρα εδώ και 48 χρόνια στην Κύπρο", ανέφερε η κα. Δημητρίου.

Πρόσθεσε πως "η Βουλή των Αντιπροσώπων αντέδρασε άμεσα, με ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα την ίδια ημέρα, καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για τερματισμό της αιματοχυσίας και επιστροφή στον διάλογο, ως τη μόνη δυνατή οδό, για αποκλιμάκωση και ειρηνική διευθέτηση της κρίσης".

"Οι εικόνες των ανελέητων βομβαρδισμών, των νεκρών και των έντρομων γυναικών και παιδιών στα καταφύγια, μας στοιχειώνουν. Η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία, που διαχέεται σε γειτονικές της χώρες και σε ολόκληρη την Ευρώπη, απαιτεί ενότητα, αλληλεγγύη και συλλογικές δράσεις για την άμεση ανακούφιση του λαού της Ουκρανίας", επεσήμανε.

Στη συνέχεια η Βουλή των Αντιπροσώπων τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top