ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερπλήρες το κοιμητήριο στην Αθηένου - Ετοιμάζεται μελέτη - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Υπερπλήρες το κοιμητήριο στην Αθηένου - Ετοιμάζεται μελέτη - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει στην Αθηένου λόγω της επικείμενης πλήρωσης του υφιστάμενου κοιμητηρίου, αλλά και της μη ύπαρξης διαθέσιμης γης, ώστε να δημιουργηθεί νέος κατάλληλος χώρος για ενταφιασμούς στο επόμενο διάστημα.

Μπροστά στον κίνδυνο νεκροί να παραμείνουν άταφοι μελλοντικά, υπεγράφη πρόσφατα στον Δήμο Αθηένου σύμβαση για εκπόνηση εμπεριστατωμένης τεχνοοικονομικής μελέτης, η οποία θα εξετάσει διεξοδικά δύο συγκεκριμένα σενάρια.

Το πρώτο σενάριο είναι η δημιουργία νέου κοιμητηρίου εκτός οικιστικής περιοχής και το δεύτερο η επέκταση του υφιστάμενου νεκροταφείου σε παρακείμενα τεμάχια. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς και ο εκπρόσωπος του επιτυχόντα προσφοροδότη, Μιχάλης Μιχαήλ, εκ μέρους του γραφείου «ALA Planning Partnership Planning, Transport and Environmental Consultants».

Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στις 6.840 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., και η διάρκεια της θα είναι τρεις μήνες. Η μελέτη θα περιλαμβάνει διερεύνηση της καταλληλόλητας της περιοχής που θα προταθεί από πλευράς χωροθέτησης, έκτασης και πρόσβασης, καθώς κι εκτίμηση για τυχόν περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Επίσης, θα περιλαμβάνει και οικονομική μελέτη, η οποία θα καλύψει την ανάλυση των δύο σεναρίων με τις εκτιμήσεις αξιών των προτεινόμενων τεμαχίων, δηλαδή εκτίμηση κόστους διαμόρφωσης του νέου κοιμητηρίου ή της επέκτασης του υφιστάμενου. Η ολοκληρωμένη μελέτη θα γίνει και για τα δύο σενάρια.

Πάντως, το θέμα επείγει, αφού πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που καλείται να επιλύσει ο ακριτικός δήμος της επαρχίας Λάρνακας. Όσο ο χρόνος περνά, το πρόβλημα με την έλλειψη χώρου στο υφιστάμενο νεκροταφείο για τη διενέργεια νέων ενταφιασμών θα γίνεται ολοένα και πιο οξύ. Γι’ αυτό και η εξεύρεση της κατάλληλης λύσης, είτε με τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου, είτε με την επέκταση του υφιστάμενου, φαντάζει επιτακτική ανάγκη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top