ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία, βίντεο-σοκ: Η στιγμή που ρωσικό τανκ γύρισε και σημάδεψε το ελληνικό κονβόι

Ουκρανία, βίντεο-σοκ: Η στιγμή που ρωσικό τανκ γύρισε και σημάδεψε το ελληνικό κονβόι

Καρέ καρέ καταγράφηκε σε βίντεο η στιγμή που ρωσικό τανκ σημάδευε το ελληνικό κονβόι που ξεκίνησε το ταξίδι από τη Μαριούπολη για να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Σε εκτενές ρεπορτάζ το οποίο συνοδεύεται από αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό το ITV News περιγράφει όσα συνέβησαν περίπου 5 μίλια από την Μαριούπολη, όταν το κονβόι, στο οποίο βρίσκονταν και Έλληνες δημοσιογράφοι, συνάντησε ένα σημείο ελέγχου το πλήρωμα του οποίου σε αντίθεση με όσα ήλπιζαν, δεν ήταν Ουκρανοί, αλλά Ρώσοι.

Ο καμεραμάν του ΙΤV News αντιλήφθηκε αμέσως ότι πρόκειται για Ρώσους. Υπάρχει ένα λευκό Ζ σε ένα από τα τανκς, παρατήρησε από την πλευρά της η παραγωγός. Στην συνέχεια, ο οπερατέρ ξεκίνησε να βιντεοσκοπήσει με μυστικότητα όσα συνέβαιναν.

 

 

Η στιγμή που το ρωσικό τανκ σημάδευσε το ελληνικό κονβόι
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Μαριούπολη έχει μια μεγάλη ελληνική κοινότητα και η Αθήνα είχε προσπαθήσει να πάρει διαβεβαιώσεις ότι μια συνοδεία υπό την ηγεσία του Προξένου της θα είχε ασφαλή διέλευση. Υπήρχαν περίπου 30 οχήματα που μετέφεραν ένα γκρουπ από διπλωμάτες, Έλληνες πολίτες και Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους. Όπως εξηγεί το ITV News, η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον Πρόξενο ήταν να καταφέρει να τους περάσει όλους από την ίλη των ρωσικών τανκ, λέγοντας ότι ήταν ήρεμος και καθησυχαστικός ενώ στη συνέχεια περιέγραψε ότι αν και αρχικά οι στρατιώτες εμφανίστηκαν χαλαροί, ξαφνικά άλλαξαν στάση.

«Ο πυργίσκος του μολύβδινου τανκ γύρισε προς το μέρος μας. Είχαμε κυριολεκτικά ένα όπλο στραμμένο προς τα εμάς. Τότε στρατιώτες γονάτισαν και στόχευσαν με τα τουφέκια τους προς το κονβόι μας», περιγράφει ο δημοσιογράφος του ITV News. Λίγο μετά ήρθε η λήξη του συναγερμού. «Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν και οι Ρώσοι στρατιώτες πλησίασαν το όχημά μας. Τους υποδέχτηκαμε με μεγάλα χαμόγελα και χαρούμενα γεια. Ο Σον και εγώ βγήκαμε έξω και ανοίξαμε την μπότα. Ένας από τους Ρώσους έδειξε τέσσερις βαλίτσες τις οποίες υπάκουα βάλαμε στην άσφαλτο και ανοίξαμε. Ψαχούλεψαν λίγο και μετά έγνεψαν καταφατικά. Ήμασταν ελεύθεροι να προχωρήσουμε».

Η δραματική περιγραφή του Σταύρου Ιωαννίδη για τη στιγμή που σημάδευσαν το κονβόι τους
Στο βίντεο του ITV News και στις στιγμές αγωνίες που βίωσε το ελληνικό κονβόι αναφέρθηκε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία Σταυρός Ιωαννίδης ο οποίος ήταν ανάμεσα στους Έλληνες δημοσιογράφους που ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι από την Μαριούπολη. «Θα σας πω μόνο ότι το αυτοκίνητο που βλέπετε μπροστά, που γράφει PRESS είναι το δικό μας αυτοκίνητο. Ήταν το ITV ακριβώς πίσω μας», είπε σήμερα ο Σταύρος Ιωαννίδης.

 

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Ιωάννιδης επισήμανε ότι κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο οι Ρώσοι από εκεί που ήταν χαλαροί ξαφνικά άλλαξαν στάση. «Ευτυχώς που δεν έκανε κανείς καμία απότομη κίνηση γιατί είχαμε μέσα στο κονβόι μητέρες με παιδιά μικρά. Μπορεί οποιαδήποτε κίνηση πανικού, να άνοιγε μία πόρτα ή να κατέβαινε ένα παράθυρο, καταλαβαίνετε τι θα μπορούσε να συμβεί», είπε.

Μεταφέροντας τη συζήτηση μάλιστα με μία κυρία η οποία ανήκε στο κονβόι και ταξίδευε μαζί με τα παιδιά της, σημείωσε ότι είχε πει στα παιδιά της να κοιτούν μόνο μπροστά και για να μην κάποια κίνηση η οποία θα μπορούσε να παρερμηνευθεί.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top