LIVE: Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να απέχουν από επίθεση στο Ιράν – Μικρής έντασης επιθέσεις σε Ισραήλ και Ιράν
Επιθέσεις συνεχίζουν να ανταλλάσσουν Ισραήλ και Ιράν, με τη σύγκρουση να διανύει εσχάτως την έβδομη ημέρα της. Όλες οι εξελίξεις.
"Είμαστε κοντά. Οι τρεις της ΕΕ (E3) φεύγουν σε λίγο από τη Βιέννη για να ενημερώσουν τους υπουργούς σχετικά με την κατάσταση", ανέφερε στο Twitter η Βρετανίδα διπλωμάτης, αναφερόμενη στους διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Μαζί με ομολόγους τους από την Κίνα, το Ιράν και τη Ρωσία συμμετέχουν στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην αυστριακή πρωτεύουσα από τα τέλη Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ συμμετείχαν έμμεσα.
Επίσης την Παρασκευή, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στη Βιέννη εάν επιτευχθεί συμφωνία για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015.
Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λάβαμε πολύ θετικά μηνύματα ότι ο (Ρώσος) Υπουργός Εξωτερικών (Σεργκέι) Λαβρόφ θα συμμετάσχει» σε μια αναμενόμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία.
Η συμφωνία του 2015 άρχισε να καταρρέει όταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από αυτήν το 2018 και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις.
Πηγη: KYΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις