Διπλωμάτης της Βρετανίας: Κοντά σε αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν

Διπλωμάτης της Βρετανίας: Κοντά σε αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν

Είμαστε κοντά σε συμφωνία για αναβίωση της κοινής απόφασης του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με τη Βρετανίδα διπλωμάτη Στέφανι Αλ Κακ σε ανάρτηση της στο twitter.

"Είμαστε κοντά. Οι τρεις της ΕΕ (E3) φεύγουν σε λίγο από τη Βιέννη για να ενημερώσουν τους υπουργούς σχετικά με την κατάσταση", ανέφερε στο Twitter η Βρετανίδα διπλωμάτης, αναφερόμενη στους διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Μαζί με ομολόγους τους από την Κίνα, το Ιράν και τη Ρωσία συμμετέχουν στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην αυστριακή πρωτεύουσα από τα τέλη Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ συμμετείχαν έμμεσα.

Επίσης την Παρασκευή, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στη Βιέννη εάν επιτευχθεί συμφωνία για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λάβαμε πολύ θετικά μηνύματα ότι ο (Ρώσος) Υπουργός Εξωτερικών (Σεργκέι) Λαβρόφ θα συμμετάσχει» σε μια αναμενόμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία.

Η συμφωνία του 2015 άρχισε να καταρρέει όταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από αυτήν το 2018 και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις.

Πηγη: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE