ΔΙΕΘΝΗ

«Προπαγάνδα» τα περί ρωσικών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων, είπε ο Πούτιν στον Σολτς

«Προπαγάνδα» τα περί ρωσικών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων, είπε ο Πούτιν στον Σολτς

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Παρασκευή αρνήθηκε ότι ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν πόλεις της Ουκρανίας, απορρίπτοντας τέτοιες πληροφορίες ως ψευδείς, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε ότι οι αναφορές για «τις υποτιθέμενες συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων είναι σιχαμερή, ψευδής προπαγάνδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Πρόσθεσε ότι ο διάλογος για την Ουκρανία θα είναι δυνατός μόνο εάν ικανοποιηθούν τα ρωσικά αιτήματα.

Ο Πούτιν "επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την ουκρανική πλευρά, καθώς και με όλους όσους θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις", ανέφερε το Κρεμλίνο.

Αυτά περιλαμβάνουν το ουδέτερο και μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας, την «αποναζιστικοποίησή της», την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας και την «κυριαρχία» των αυτονομιστικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.

«Εκφράστηκε η ελπίδα ότι κατά τον προγραμματισμένο τρίτο γύρο συνομιλιών, οι εκπρόσωποι του Κιέβου θα λάβουν μια λογική και εποικοδομητική θέση», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Η επόμενη συνάντηση των αντιπροσωπειών από τη Ρωσία και την Ουκρανία αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με έναν από τους διαπραγματευτές του Κιέβου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top