ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιλογές για Καθαρά Δευτέρα στην ύπαιθρο - Με έθιμα αλλά και μέτρα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου

Επιλογές για Καθαρά Δευτέρα στην ύπαιθρο - Με έθιμα αλλά και μέτρα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου

Καθαρή Δευτέρα στον εκδρομικό χώρο στο εξωκλήσι Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αθηένου οργανώνει ο Δήμος, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος Αθηένου ενημερώνει πως αντιλαμβανόμενος την κούραση των πολιτών από τον περιορισμό και τις πολύμηνες προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας, φέτος διοργανώνει το παραδοσιακό «Κόψιμο της Μούττης της Σαρακοστής» στον συγκεκριμένο χώρο "αλλά διαφορετικά απ’ ό,τι κάθε χρόνο".

Ο Δήμος ενημερώνει ότι θα διευκολύνει τους δημότες με παραχώρηση τραπεζιών και καρεκλών, ως επίσης και με δωρεάν κρασί και ξηρούς καρπούς.

"Η διοργάνωση όμως μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, ο διαγωνισμός τσιαττιστών και ο διαγωνισμός χαρταετού δεν θα γίνουν, για προστασία όλων, μικρών και μεγάλων, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, δυστυχώς, μεγάλος αριθμός κρουσμάτων Κορωνοϊού στην Αθηένου", αναφέρεται.

Καλείται το κοινό να απολαύσει τη φύση, να αναβιώσει τα έθιμα της Καθαρής Δευτέρας με προσοχή και σύνεση, "με την ευχή του χρόνου να επανέλθουμε στο συνηθισμένο εορτασμό της ημέρας".

Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας από Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου και Δερύνειας

Καθαρή Δευτέρα με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τσιαττιστά στον Τεκκέ διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας. Ο Δήμος Αραδίππου καλεί το κοινό στο Πάρκο Ριζοελιάς.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τις 11 ως τις 1600, θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και ποτό.

Σημειώνει επίσης πως το πέταγμα των χαρταετών και drones στην περιοχή του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στην περιοχή προσέγγισης των αεροσκαφών όπως οι περιοχές Αλυκής – Τεκκέ, Ακτής Μακένζι, Κιτίου και Περιβολιών, πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στις πτήσεις.

Ο Δήμος Αραδίππου καλεί το κοινό στο Πάρκο Ριζοελιάς για να γιορτάσει την Καθαρή Δευτέρα, με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ζωντανή ορχήστρα, δράσεις και παιχνίδια για παιδιά.


Καθαρά Δευτέρα στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη Νεκρή Ζώνη
Στον χώρο θα επιτρέπεται η μετάβαση με ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι το σημείο που θα καθοριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Δερύνειας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τη φύση δίπλα στο ανακαινισμένο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα, ύστερα από έγκριση του αιτήματός του προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Δήμος καλεί τους εκδρομείς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Ηνωμένων Εθνών και να περιοριστούν στον χώρο γύρω από το ξωκλήσι, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό για προσκύνημα.

Εκδηλώσεις και στη Λεμεσό

Ο Δήμος Γερμασόγειας ανακοινώνει ότι την Καθαρά Δευτέρα, θα διοργανώσει εκδήλωση για το κόψιμο της "μούττης" της Σαρακοστής, στο πάρκο των Κυνηγών, που βρίσκεται στην οδό Ποταμιάς (δίπλα από το γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα), στη Γερμασόγεια

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική από DJ και χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα, και θα διατεθούν για χρήση τραπέζια, καρέκλες και οι φουκούδες.

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, γιορτάζει Καθαρά Δευτέρα στο όμορφο πάρκο της Μελίνας Μερκούρη στην Πανθέα. Στο χώρο θα υπάρχουν καρέκλες, τραπέζια και μουσική, κάνοντας τη μέρα ακόμη πιο όμορφη!

Ο Αρακαπάς γιορτάζει την μέρα της Καθαράς Δευτέρας, στο προαύλιο της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του χωριού. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, θα προσφέρει στον κόσμο του νόστιμο κρασί!

Ο Λιμνάτης γιορτάζει την Καθαρά Δευτερά με μουσική, φουσκωτά και διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού στο γήπεδο της κοινότητας με το γλέντι να ξεκινά στις 11 το πρωί. Επίσης, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν λαγάνα, κρασί και νόστιμη φασολάδα! Θα υπάρχουν και φουσκωτά για τα μικρά παιδιά.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top