ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι για την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Στο τραπέζι άμυνα, ενέργεια και πόλεμος στην Ουκρανία

ΠτΔ: Μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι για την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Στο τραπέζι άμυνα, ενέργεια και πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι για να συμμετάσχει στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις Βερσαλλίες, στις 10 και 11 Μαρτίου 2022.

Κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας της Συνόδου θα συζητηθούν τα ζητήματα της Στρατηγικής Αυτονομίας ΕΕ στις θεματικές της Άμυνας, καθώς και της Ενέργειας, υπό το νέο περιβάλλον ασφαλείας, δεδομένου του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία.

Θα ακολουθήσει δείπνο των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για συζήτηση της γενικότερης κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα τεθούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ/στρατηγικής αυτονομίας, καθώς και οι Επενδύσεις και το νέο μοντέλο Ανάκαμψης, με επίκεντρο την πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου, το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, οι ηγέτες θα συμμετάσχουν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Παρίσι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top